Gyógyító, türkizkék víz.

Toszkána meseszép dombjai és szőlőültetvényei között elképesztő látványosságot találunk, amely még a képeslapra illő táj szépségét is felülmúlja. A Cascate del Mulino nevű lépcsőzetes, mészkőbe vájt fürdőben türkizkék, meleg víz várja a megmártózni vágyókat.

A ’Malom vízeséseinek’ fordítható helyen szürreális látványt nyújt, ahogyan a fehér szélű medencékben csillog a kristálytiszta víz. Ez a természeti csoda egy régi malom mellett, néhány km-re Saturnia falujától található.

Már a Római Birodalom óta járnak ide azok, akik a különféle bajaikra keresnek gyógyírt.

A felszín alatti vizek ugyanis különleges gyógyhatással bírnak, gazdagok kénben és más ásványi anyagokban. Napjainkban a hely kedvelt turistacélpont, amit mára elárasztottak az Instagram-sztárok is.

Az időnként ’Cascatelle di Saturnia’ névvel is illetett vízesés hihetetlen látvány, paradicsomi hely.

A lépcsőzetes kis fehér medencék és a hívogató, állandóan 37 °C-os, türkiz víz minden képzeletet felülmúló, ingyenes spa-élményt nyújt. Ajánlatos késő ősszel vagy télen felkeresni, hogy elkerüljük a nagy tömeget és kiélvezzük a víz kedvező hőfokát is.

https://www.instagram.com/p/CAx9vIRiVQh/?utm_source=ig_embed

A legenda szerint a vízesés villámcsapások nyomán keletkezett, amikor azok célt tévesztettek. A villámokat Jupiter maga szórta Szaturnuszra. Elnézve a szépséges képződményt, nem is olyan nehéz elhinni, hogy az istenek keze alkotta.

https://www.instagram.com/p/CAoE-Q3ovkb/?utm_source=ig_embed

A fürdő története régre nyúlik vissza. Az etruszkok voltak az elsők, akik itt fürdőt létesítettek, mellé pedig egy templomot építettek, hogy hálát adjanak az isteneknek. A rómaiak aztán elfoglalták a területet és létrehozták itt a történelem első nyilvános fürdőjét.

https://www.instagram.com/p/CAfe2m9HQfE/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CANLjFIIy11/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B_iOI_wqmnn/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B-7Iy8OpLxF/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B-9u10HJ-BE/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CBI3khXJCGz/?utm_source=ig_embed

A kis medencék nem túl mélyek, így nem alkalmasak úszásra, de aki szereti magát a meleg vízben áztatni, ne hagyja ki az élményt!

Forrás: www.amusingplanet.com