Mogyoró a jutalom.

Amikor Mark Rober YouTuber a karanténban ragadt, elhatározta, hogy madarak megfigyelésével fogja tölteni a rászakadt rengeteg szabadidőt.

Miután vásárolt egy madáretetőt, felfigyelt rá, hogy a mókusbiztosnak nevezett etetőre rájárnak a mókusok. Mark ezért vett egy másik típust is, azonban a tündéri állatok erre is rákaptak. Ekkor a korábbi NASA mérnök úgy döntött, hogy felhasználva a szakértelmét, megépíti a tökéletes „bosszút”: egy olyan csalafinta akadálypályát, amely igazi kihívást jelent a torkos mókusok számára.

A kötélhíddal, folyosókkal, ugróelemekkel és más trükkös kihívások teli pálya ugyan nehéznek tűnik, de a mérnök bevallotta, hogy alábecsülte az állatok ügyességét és intelligenciáját.

Robert titokban lefilmezte az állatokat, ahogyan próbálnak végigmenni, ezek alapján el is nevezte őket: ’okos Ricknek’, ’könnyedén teljesítő Martynak’, ’bátor, de buta Franknak’, ’bűbájos Phat Gusnak’, (akiről később kiderült, hogy egy vemhes nőstény). A „versenyzők” próbálkoztak, estek-keltek, de végül mind teljesítették a mókát.

Mindegyik kihívás izgalmas, amellyel a mókusoknak szembe kell nézniük, a legviccesebb azonban az, amelyik a célvonal mellett van. Ennek a neve „Turistacsapda”, ahol az állatoknak egy kézzel festett cowboykarakterbe kell a fejüket dugniuk (mint egy fotókeretbe). Innen már csak egy karnyújtás a jutalom, azaz egy adag ízletes mogyoró és dió!

Forrás: mymodernmet.com