Felújítási kötelezettség.

Egy olasz falu, amely önmagát csak „COVID-mentes településként” definiálja, új módszert eszelt ki a házvásárlás ösztönzésére. A reménybeli új lakóknak 1 dollárért kínálják az ingatlanokat.

Nem eszik olyan forrón a kását, természetesen, aki ide szeretne ezért a jelképes összegért költözni, annak vállalnia kell, hogy felújítja a vásárolt házat.

Cinquefrondi Calabria megye déli részén található. Ebben a faluban egyetlen koronavírusos megbetegedést sem jelentettek, ami nagy szó, tekintve a mindenki előtt ismert olasz járványügyi helyzetet. Calabria, azaz a „csizma orra” egyébként Olaszországon belül szerencsésnek mondhatta magát, mivel itt regisztrálták a legkevesebb fertőzöttet.

A falu polgármestere, Michele Conia elkötelezett a lepusztult házak helyrehozatala mellett, szeretne új életet lehelni a 6500 lakosú településbe. A helyiek mind azon vannak, hogy új tulajdonosokat találjanak az elhagyatott házak számára. Conia maga is jó példával jár elő, ő Németországban nőtt fel, mivel a szülei oda vándoroltak. Onnan jött vissza, hogy megmentse a szülőföldjét. Az elmúlt évtizedekben túl sok ember költözött el a településről, üres házakat hagyva hátra.

A program során 1 dollárért juthatunk a házhoz, de emellett egy éves biztosítási díjat ($280) is kell fizetni, amíg a ház renoválása be nem fejeződik. A büntetés összege pedig 22 470 dollár, amennyiben nem fejezik be a helyrehozatalt 3 éven belül.

Forrás: www.upi.com