Karibi életérzés, fehér homok.

2018. május 11. – a strandrajongók már bizonyára nagyon várták ezt a dátumot, merthogy ekkor nyitott Budapest trópusi partja!

A Lupa-tó régóta ismert fürdőhely volt, sokáig azonban csak illegálisan és nem megfelelő körülmények között lehetett csobbanni benne. 2 éve viszont egy teljesen felújított, gyönyörű strand várja a látogatókat, egyre nagyobb pihenőfelülettel.

A Békásmegyertől nem egészen 3 kilométerre, a Megyeri híd közelében található bányató az ország egyik legnagyobb bányatava volt, az ilyen felhasználású állóvizek méretét ugyanis törvény szabályozta. A Megyeri hídon túl található bányatóból azonban a békásmegyeri lakótelepek minél gyorsabb felépítése érdekében jóval több építési anyagot kibányásztak, így hatalmas állóvíz keletkezett.

A korábban veszélyes, hirtelen mélyülő bányató partjait feltöltötték, így a strand biztonságosan használható akár kisebb gyerekek számára is.

Fotó: Lupa Tó Official/Facebook

A víz kristálytiszta – benne megmártózva bőven másfél méternél mélyebbre is lelátni – és rendkívül kellemes hőmérsékletű.

Fotó: Lupa Tó Official/Facebook

A 100 hektáros tó körül sportpályák, vízisport-létesítmények (wakeboard-pálya, csónakázási és búvárkodási lehetőség), futópálya, kutyabarát, illetve elkerített nudista strand is épül majd. Idén is két részre osztják a partszakaszt: ki-ki igényei és pénztárcája szerint választhat. Fehér homok, türkizkék víz, napernyők, pálmafák: fantasztikus karibi hangulat várja a fürdőzőket minden nap sötétedésig.

Fotó: Lupa Tó Official/Facebook

Újdonság az is, hogy idén, regisztráció után ingyenesen már este is lehet sétálgatni, vacsorázni, koktélozni a helyen.

A Lupa-tó komplexum vonzerejét a fővároshoz való közelsége, illetve a barátságos, differenciált jegyárak adják. Ne felejtsük el megemlíteni a gasztronómiai élményt: míg a Lupa Strandon a hagyományos strandbüfék adják a kínálatot, a Lupa Prémium Beach-en felépülő “gasztrosétányon” egyszerre lesznek megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások.

Megközelíthetőség:

A Lupa-tó kivételesen előnyös lokációval rendelkezik. A főváros határában, az észak-budai agglomeráció szívében helyezkedik el, az M0-ás autóút Megyeri híd budai felvezető szakasza, illetve a Budapest-Szentendrét összekötő 11-es út kereszteződésétől mindössze 1 km-re található.

További információ:

www.lupato.hu és www.facebook.com