Itt biztosan nem zavar a tömeg.

Több, mint 1 hektáros terület várja új gazdáját valahol Skóciában: a távoli szigeten lévő farmon jóformán senki sem lakott 80 évig.

A Shetland-szigetekhez tartozó földdarab Skóciától északra fekszik, nyáron szinte örökös a napfény, tiszta téli éjszakákon pedig néha feltűnik az égen a sarki fény. A szigetcsoport több, mint száz szigetéből csak tizenöt lakott.

Az eladásra kínált ingatlan 5 részből áll: 4 kisebb farm és egy négy hálószobás családi ház várja új tulajdonosát.

A birtok és a farmok David Murray családjának tulajdonába tartoztak mintegy 150 éven keresztül, jelenleg 205 millió forintért próbálják értékesíteni őket.

A Fethaland nevű helyen elképesztő a természeti környezet, és csodálatos a tengerpart is, ráadásul a történelme is izgalmas viking múltról regél. Egy 15-dik századi halászhelyet is találunk itt, amelyet 1906 óta nem használnak.

A kalandvágyó turisták és a vadon szerelmei biztosan értékelik az idilli elhelyezkedést, a csendet, nyugalmat, ráadásul gyilkos bálnákat és sarki lundákat is megfigyelhetünk errefelé.

Fethaland utoljára 1944-ben volt lakott, amikor is a tulajdonos, David Murray’s apja North Roe-ba költözött. A hely kizárólag gyalog vagy földutakra való járművel közelíthető meg, közút ugyanis nincs ezen a területen, úgyhogy az autók zaja, a dugók vagy az átmenő forgalom biztosan nem fogja megkeseríteni itt az életünket.

Nézz körbe, hát nem gyönyörű?

Forrás: www.housebeautiful.com, képek: NEIL RISK SOLICITORS