Büszkeség és szabadság.

Simone Williams egy fiatal lány Brooklynból. Ő az, aki a világon a legnagyobb ’afro’-val, azaz afrikai hajviselettel rendelkezik, miután nemrég megdöntötte a korábbi Guinness-rekordot.

Simone 9 évvel ezelőtt kezdte a hajkoronáját növeszteni, mivel nem akart fodrászra költeni. Egészen addig egyenesre kihúzva viselte a haját, ezért először nem is igazán tudta, hogy miként kezelje a természetesen göndör frizuráját. Miután tudomást szerzett az előző csúcstartó, Aevin Dugas méreteiről, úgy döntött, hogy megpróbálja megdönteni a nő rekordját. Aevin 8 éven keresztül tartotta a csúcsot elképesztő, 1,32 méteres koronájával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Imaani (@simonerellbess) által megosztott bejegyzés

Simone még a középiskolás éveiben kezdte kihúzatni a haját. Már 23 éves volt, amikor úgy döntött, hogy az eredeti hajzatát próbálja meg kordában tartani, mivel lakásra gyűjtött és nem akart a fodrászra költeni. Ő lepődött meg a legjobban, hogy mennyi bókot és pozitív megjegyzést kapott. Végül a rekordot is sikerült megdöntenie, mivel a hajkoronáját 1,48 méteresre hitelesítették.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Imaani (@simonerellbess) által megosztott bejegyzés

Az új frizura Simone számára az afrikai gyökereket jelenti és szimbóluma a szabadságnak. Az igaz, hogy sapkákat és kalapokat már nem nagyon hordhat, na és az alacsonyan lógó faágakra is figyelnie kell, mégis büszkeséggel és önbizalommal telve viseli a lenyűgöző hajkoronát.

Forrás: www.odditycentral.com, kiemelt kép: Simone Williams/Instagram