Ki ne dobd a barna gyümölcsöt.

A legjobb persze, ha a banánt megesszük, de biztosan mindenkivel előfordult már, hogy elfeledkezett a sárga héjú gyümölcsről, ami villámgyorsan barna, puha valamivé változott.  Ne csüggedjünk ebben az esetben sem, a túlérett banán ugyanis számos dologra bevethető!

1. Banános-cukros testradír

A banán belseje tápanyagban gazdag, nagyszerű bőrtápláló és remek alapja a cukros radírnak. Finoman nyomd szét a banánt, és keverd el 3 evőkanál kristálycukorral, egy teáskanál olíva olajjal és ízlés szerint tehetsz bele pár csepp illatos olajat is (pl. vaníliát). Zuhanyozás előtt masszírozd be a bőrödbe a keveréket, majd alaposan öblítsd le.

2. Jeges smoothie

Krémes, finom smoothie-t készíthetsz, és észre sem fogod venni, hogy túlérett banánból készült. A jégkockatartóba aprított banán kerüljön! Hámozd meg a banánt, szeleteld fel és fagyaszd le.

3. Lepkecsali

Mentsd meg az éhes pillangókat! ! A túlérett banán finom eleség számukra.

4. Cipőtisztító

A tengerészek régi trükkje, hogy egy banánhéj tökéletes ragyogást ad a bőrcipőknek. Próbáld ki, hogy egy banánhéjjal bedörzsölöd a cipőt, majd egy puha ronggyal áttörölgeted.

5. Rózsavirágzás serkentésére

Nyáron ajánlatos kipróbálni a rózsabokrokon a banán jótékony hatását. Pürésíts egy túlérett banánt egy fél bögre vízzel, majd óvatosan kapáld meg egy kicsit a rozsa töve körül a földet és öntsd a fellazított talajba a pürét.

6. A szobanövények berobbantására

Tápláld egy kis banánnal a szobanövényeidet! Tegyél egy banánhéjat egy befőttesüvegben és öntsd fel vízzel. Az így kapott levet használd öntözéshez, egy részt tegyél ebből 5 rész sima vízhez.

Forrás: www.treehugger.com