Rendhagyó zöldfelület a konyhában.

Kevés a helyed a konyhában a munkapulton vagy az ablakpárkányon? Semmi gond, függeszd a fűszernövényeidet a fejed fölé! Két legyet üthetsz egy csapásra: újrahasznosítod a palackot és zöldbe borítod a konyhádat.

A lógó fűszerkert kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthető! Először is, ne dobd ki a műanyag ásványvizes, üdítős palackokat, hanem gyűjts össze belőlük néhányat. Ezen felül még némi madzagra, egy fúróra, egy bicskára és egy ollóra lesz szükséged.

Először távolítsd el a palackról a címkét, ha van rajta.

A palack alját és tetejét egy bicska vagy snitzer segítségével vágd le.

A palack aljához közel fúrj három egyforma lukat, egymástól azonos távolságra helyezve őket.

Ezután a képen látható módon, mindegyik lukba fűzz egy madzagot. Két szomszédos lukban lévő madzagból 1-1 szálat használva kösd őket csomóba, majd ugyanígy járj el a többivel is (sorba haladva), a csomók azonos magasságban legyenek!

Ezt követően dekoráld festékkel az üveget-célszerű ráírnod a növény nevét.

Nincs más hátra, mint a fűszer behelyezése: ehhez legjobb egy szupermarketben kapható, cserepes növényt használni, amelyen védőfólia is van, ezzel könnyen áthúzhatod a palack nyakán a növényedet. Legyél óvatos, húzd át a leveleket, szárakat, a gyökere a földlabdával együtt maradjon a másik oldalon. Tegyél még földet a gyökerekre, és öntözd is meg a fűszernövényedet!

Az elkészült művet lógasd a plafonra, a legjobb, ha világos helyre, ablak közelébe kerül.

Forrás és képek: Califia Farms