Fehér folt.

Grönland a világ legnagyobb szigete, igen jelentős területet foglal el a térképen, mégis: a legtöbb ember szinte alig tud valamit róla, ismeretlen számunkra az ott élők élete, kultúrájuk, történelmük.

Egy grönlandi asszony (Qupanuk) úgy döntött, hogy közelebb hozza hozzánk az otthonát és a YouTube csatornája segítségével megmutat mindent az ételeikről, a ruházatukról vagy épp a különleges nyelvükről.

Grönland hallatán a legtöbben a jégtakaróra, a hidegre és a messzi távolra asszociálunk, Qupanuk, azaz Q azonban képet ad arról, hogy milyen ott élni, a fagyos hőmérséklet ellenére. Bemutatja a színes népviseletet, a tradíciókat, Nuuk 12 emeletes épületét, a helyi konyha finomságait vagy a közlekedés eszközeit.

Q minden nap posztol arról a különleges helyről, amit otthonának nevezhet.

Q egyébként az ország első és egyetlen bányamérnöke, egyben 4 gyermek édesanyja. A nő eredetileg a sziget déli részéről, Qaqortoq-ból származik, de jelenleg Nuukban, Grönland fővárosában él, amelynek lakossága a 20 ezer főt sem éri el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Q’s Greenland (@qsgreenland) által megosztott bejegyzés

Q mélyen érti és szereti az országát, bájos személyisége pedig sokat tesz hozzá az ismertetők élvezetéhez. Tökéletes idegenvezető ő ezen a helyen!

Mindenféle témát érint, attól kezdve, hogy milyen meleg van nyáron, addig, hogy mennyibe kerül egy nagybevásárlás a boltban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Q’s Greenland (@qsgreenland) által megosztott bejegyzés

Noha Grönland nagyon távolinak tűnik, Q rámutat arra, hogy milyen útvonalakon, közlekedési eszközökkel érhető el, miként kapcsolódik be a világ vérkeringésébe. Elmagyarázza azt is, hogy mit jelent számára a dán állampolgárság, Grönland ugyanis Dánia autonóm területe. Beszél arról is, hogy mennyire erősen érzik a saját bőrükön a globális klímaváltozást, mivel a sziget időjárása is sokkal kiszámíthatatlanabbá vált.

Informatív YouTube csatornája mellett érdemes őt követni az Instagram vagy TikTok oldalán is.

Forrás: mymodernmet.com