Gyógyító hullámok.

Scooter, az ellenállhatatlan szörfterápiás kutyus olyan gyerekeknek és felnőtteknek segít, akik mentális gondokkal küzdenek.

Kirstie Coy-Martin egy portugál menhelyről hozta az uszkár-keveréket 2016-ban. A nőnek egy barátja küldte el az eb képét és azonnal a lelkéig hatoltak a bánatos kutyaszemek. Pár hónappal az örökbefogadás után kezdte a gazdi képezni a kutyát, először vizsgázott terápiás kutyus lett belőle. Aztán Kirstie látott egy képet a hullámokon lovagló ebekről és akkor villant be neki, hogy kombinálhatná a terápiát az ő saját szenvedélyével, a szörfözéssel.

Scooter megjelenése nem szokványos: a fején lévő kék bóbita, az irokéz stílusú frizura mindenkit azonnal megmosolyogtat. Még az utcán is csak úgy tud végigmenni, hogy az emberek megállítják és a gazdiját faggatják, ilyenkor Kirstie mindig megragadja az alkalmat, hogy a terápiás kutyákról és a szörfterápiáról beszéljen.

A nő, aki egyébként rendőrtiszt, azt mondja, hogy az uszkár nem csak életeket változtat meg, de a gondolkodásmódot is formál.

A most 7 éves terápiás kutya Chicesterben él. Scooter kórházakat és idősotthonokat is felkeres, ahol rengeteg olyan embernek segít, aki mentális nehézségekkel küzd. Hihetetlen hatodik érzékkel választja ki azokat, akiknek szükségük van egy kis törődésre, mókára, ölelésre.

Egy kisfiú például még a kocsiból sem volt hajlandó kiszállni az első alkalmon. Néhány héttel később már önállóan szörfözött a négylábú barátjával, és az anyja szerint olyan, mintha kicserélték volna a gyerekét. A hullámok tetején lovaglás segít abban, hogy a betegek magabiztosságot, önbizalmat nyerjenek.

Scooter az Egyesült Királyság egyetlen ismert szörfterápiás kutyája.

Ezért tanulni is csak úgy tudott, hogy az első edzőfelszerelés Kaliforniából érkezett. A nő először szárazon, a kertben állította fel a szörfdeszkát és azon gyakoroltatta a kutyussal a megállást, majd egyensúlyoznia kellett úgy, hogy a deszkát párnákra helyzete. Ezt követően medencében gyakoroltak, végül kimentek a strandra. Scottie most már saját maga is képes önállóan szörfözni.

Forrás: www.dailymail.co.uk, kiemelt kép: www.facebook.com/scootersurftherapydog