A menhelytől a rekordig.

Hivatalosan is elismerésre került, hogy a világ legidősebb ebe egy floridai csivava: TobyKeith 2001. január 9-én született, azaz már 21 éves is elmúlt. A világ legidősebb élő kutyáját gazdája, Gisela Shore egy menhelyről fogadta örökbe.

A nő önkéntesként dolgozott a Peggy Adams Animal Rescue menhelynél és ott hallott egy idős párról, akik gazdit kerestek egy kutyakölyöknek, mert már nem tudtak róla gondoskodni. Gisela találkozott a házaspárral, akik megmutatták neki a kis cserszínű csivavát. A négylábú neve akkoriban még Peanut Butter (Mogyoróvaj volt), de az új gazdija később inkább TobyKeith-nek nevezte el.

TobyKeith jó barátja a gazdi 28 éves fehérbóbitás kakaduja, Coco, gyakran sétálnak együtt. A sétálás mellett a csivava nagyon szeret az otthonról dolgozó Gisela munkaállomása közelében feküdni, vagy falatozni a kedvenc pulykahusijából.

Miután a Guinness bizottság jóváhagyta a világrekordot, az ünneplés részeként TobyKeith-et megfürdették, rendbe tették a körmeit, majd következett a kedvenc mókája: egy kis kocsikázás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guinness World Records (@guinnessworldrecords) által megosztott bejegyzés

Forrás: www.goodnewsnetwork.org