Segítő kukkolás.

Különleges felhívást adott közzé a Hortobágyi Madárkórház a gólyavédelmi programja keretében. A lakosság bevonásával törekednek arra, hogy szemmel tartsák a hosszúcsőrű madarak fészkeit és így könnyen akcióba léphessenek, ha rendellenességet észlelnek.

A programban részt vevők – magánszemélyek, cégek, óvodai, iskolai csoportok, stb. – jelképesen örökbe fogadhatnak a lakóhelyükön/ telephelyükön található egy vagy több gólyafészket. A fészeklakók életének védelme érdekében ezt követően intenzíven figyelik a gólyalakot, megfigyeléseikről feljegyzéseket készítenek, ehhez fészekfigyelő adatlapot kapnak. Ha úgy látják, hogy baj van, azonnal értesítik a program vezetőjét, aki elmondja, hogy az adott esetben mi a teendő, szükség esetén pedig megszervezi a bajba jutott madár mentését.

A programban részt vevők a gólyákkal, fészekfigyeléssel kapcsolatos kérdéseikkel bármikor fordulhatnak a program vezetőjéhez. A jelentkezőknek mindössze annyit kell vállalniuk, hogy rendszeresen szemmel tartják a madárfészket.

Jelentkezés és információ:

  • Sámuel Zsuzsanna programvezető
  • Madárkórház Alapítvány
  • Messenger: Zsuzsa Sámuel
  • E-mail: golyafeszekprogram@gmail.com
  • Telefon: +36-20-954-6817

További információ: madarpark.hu