Irány a zöld!

Ibolya a fűben, friss levegő, madárcsicsergés: a tavaszi szünetre megérkezik az igazi tavasz. Fokozhatjuk az élményt, ha kimozdulunk – 3 olyan helyet mutatunk, ahol egy egész napot eltölthetünk, miközben a gyerekek kincseket is kereshetnek.

1. Budakeszi Arborétum

A közel 30 ha kiterjedésű arborétumot még mindig kevesen ismerik, pedig közel van a fővároshoz. Az Erdészeti Tudományos Intézet kísérleti telepítéseként indult terültre nem őshonos fafajokat ültettek, a terület erdészeti arborétumként való meghatározása 1958-ban történt.

  • Nagypéntektől nyuszik és kisbárányok várják a simogatást a bejárat mögötti tisztáson.
  • Nagypénteken délelőtt a barkácsasztalnál kis tojásdíszek készítésére nyílik lehetőség.
  • Húsvét vasárnap és hétfőn szeretettel várják a gyermekeket, akik egyéni térkép alapján felkutathatják a bokrok és fák alatt megbújó nyuszifészkeket.

További információ: www.facebook.com

2. Pepi-kert, Szarvas

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. A ligetes, fás legelőn a Körösök szabályozásának befejeztével, az 1890-es években kezdték meg a nagyobb arányú telepítést. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen.

A tavaszi szünet több napján is várják az érdeklődőket külön programokkal:

Március 30-án, pénteken Zsombori Árpád képzőművész bemutatja a „Tündöklő kövek” című kültéri kiállítást. Március 31-én, szombaton kezdetét veszi a játékos tojáskeresés, amelynek során megtalálhatjuk a kertben elbújtatott fatojásokat és nyerhetünk! Vasárnap kisállatbemutató mellett, az „Óriás tojása” családi óriás kifestő vár, de helyet kap egy húsvéti kézműves kiállítás is. Hétfőn pedig kisállatbemutató és nyuszisimogató vár mindenkit.

További információ: www.pepikert.hu

3. Szegedi Vadaspark

Szeged 1989 óta működő vadasparkja is izgalmas programokkal várja a családokat.

Már hosszú évek óta hagyomány, hogy húsvét vasárnapján és hétfőjén egy egyszerű, de annál népszerűbb játékkal várják a látogatókat – idén sem lesz másként. A tojásvadászat az izgalom mellett segít felfedezni a Vadasparkot, hiszen nem csak találni kell egyet (kérik, hogy mindenki csak egyet gyűjtsön, hogy mások is játszhassanak!), hanem meg kell válaszolni a rajta szereplő kérdést is, hogy megkapjuk a sikeres vadászokat illető jutalmat. Természetesen, a válaszokat meg lehet találni a helyszínen, az egyes állatoknál olvasható állatismertető táblákon. A programot húsvéti kézműveskedés egészíti ki.

További információ: www.zooszeged.hu