Felidéződik a boldog gyerekkor.

Ugye, milyen jó érzés olyan sütire bukkanni, ami pontosan olyan, mintha a nagyi sütötte volna? Nem is értjük, hogy miért nem figyelt még fel senki erre az igényre – mindenestre most egy német vállalkozó megtalálta a piaci rést, és süteményei elkészítéséhez valódi, hús-vér nagymamákat szerződtetett.

A megszokott, házias, régimódi ízvilágú édességekkel nem csak a fogyasztók járnak jól, de maguk a nagymamák és nagypapák is: hiszen szert tehetnek egy kis plusz jövedelemre, és nap mint nap hasznosnak érezhetik magukat. A munkájuk gyümölcsét befaló vásárlók pedig lélekben visszarepülnek a gyerekkorukba, a nagymama lekvár illatú, porcukros konyhájába.

https://www.instagram.com/p/BeYXF_Ynq4o/?utm_source=ig_embed

A koncepciót kiötlő müncheni Kuchentratsch pékség a 65. életévüket betöltő, vállalkozó szellemű nagyszülőket részmunkaidőben foglalkoztatja. A 35 idősebb korú alkalmazott szemlátomást lelkes.

https://www.instagram.com/p/BexJWpEnLuY/?utm_source=ig_embed

Egyikőjük, Rosemarie például elárulta, hogy nagyon szeret sütni, de otthon egyedül saját magának nem szokott. Mivel másfél órára lakik a pékségtől, hetente csak egyszer jár be, de azt a napot mindig nagyon várja.

https://www.instagram.com/p/Bf-UgfXHIsR/?utm_source=ig_embed

A cég tulajdonosa, Katharina Mayer szerint az üzleti modell célja idősebb emberek rugalmas foglalkoztatása, hogy így egy kis plusz pénzt kereshessenek, érdemes legyen kiszakítani magukat a magányból, emberek közé menjenek, és egy hasznos csapat tagjának érezhessék magukat.

Forrás: elelmiszer.hu és www.thedailymeal.com