Csokorban érdemes vásárolni.

Lüktető színek, mindent belengő illat: egy séta a virágpiacon egyszerre hat több érzékszervünkre is.

Most a világ legszebb virágpiacait gyűjtöttük csokorba:

Marché Aux Fleurs – Párizs, Franciaország

Rengeteg virág, növény, fa: a különleges párizsi piacot előszeretettel látogatják a virágkötő művészek is. A több, mint 200 éves történelmet maga mögött tudó épületet érdemes felkeresni, ha a francia fővárosban járunk.

Fotó: nicolas.blog.lemonde.fr

Cuenca-i virágpiac – Cuenca, Ecuador

Cuenca hatalmas történelmi örökséggel rendelkező város, amely már a spanyol hódítás óta jelentősnek számít. Több, mint 50 katedrálisa és egy fantasztikus virágpiaca van, ez utóbbinak is festői hátteret ad egy székesegyház. Óriási rózsák, gyönyörű orchideák kínálják itt magukat.

Fotó: simplicityrelished.com

Bloemenmarkt, Amszterdam, Hollandia

A világ egyetlen úszó virágpiaca az egyik amszterdami csatornán ringatózik.

Fotó: funon the net .in

Campo de Fiori, Róma, Olaszország

Üdítő színfolt az olasz fővárosban, tarkabarka, illatokkal teli terecske, amely este élénk, nyüzsgő helyszínné változik. Valamikor a középkorban, amikor az elnevezést kapta a terület, vadvirágok és zöldségek nőttek errefelé.

Fotó: tripadvisor.com

Adderley utcai Virágpiac, Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Ez az áruda egyaránt kedvenc helye a helyieknek és a turistáknak. A forgalmas téren található piac már több, mint 150 éve létezik. A legzűrösebb nap minden évben a Valentin nap, amikor a standokat elözönlik a piros, rózsaszín, sárga, sőt kék színben pompázó rózsák. Az év többi részében a szegfűk, tulipánok, cukorcserjék sem hiányozhatnak.

Fotó: Southafrica.net

Phool Mandi, Új- Delhi, India

Ázsia legvarázslatosabb virágpiaca a liliomoktól kezdve a tubarózsákig, körömvirágokig, krizantémokig, rengeteg virágfajtát kínál. A standok már napfelkeltekor kinyitnak.

Fotó: bringhomestories.com

Pak Khlong Talat, Bangkok, Thaiföld

Bangkok legnagyobb nagybani és kiskereskedelmi friss virágpiaca számos népszerű virágot kínál, így például rózsákat, orchideákat, liliomokat. 50 és 100 szálat számoló csokrokban fillérekért juthatunk hozzájuk.

Fotó: wikipedia

Caojiadu, Sanghaj, Kína

Sanghaj legjobb nagybani virág és növénypiaca hatalmas többszintes épület. Az első szinten virágok és növények, a másodikon művirágok és ajándéktárgyak várnak a vevőkre. A növénycsodák, vágott virágok ára erősen függ a méretüktől és egyediségüktől, de csokorban vásárolva minden olcsóbb.

Fotó: bbc.co.uk

Dangwa Virágpiac, Manila, Fülöp-szigetek

Friss, olcsó virágokkal várják a vásárlókat, számos magánstandon és bódéban.

Fotó: vigattintourism.com

Flemington Virágpiac, Sydney, Ausztrália

Virágkötők, dizájnerek kedvenc helye, korán kel kelni, ha ide látogatnánk, ugyanis már 7 órára elviszik a legszebb darabokat a hajnalban nyitó piacon.

Fotó: limetreebower.com

Forrás: www.flowerweb.com