Zeng az ének.

Magda, a kakas nem aprózza el: minden reggel 8-kor rázendít a napi lejátszási listájára. 80 decibellel kukorékol, amivel őrületbe kergeti a környékén élőket, elsősorban a közvetlen szomszédait.

Magda naponta 200-szor érzi úgy, hogy mondandója van, egészen késő estig fújja.

Az egyébként csendes környéken lévő Bald Salzuflenben élő állat szomszédai, a 76 éves Friedrich-Wilhelm B. és neje, a 77 éves Jutta K. már annyira kikészült, hogy a bíróság elé viszik az ügyet.

Magda tyúkólja hangszigetelt, de ez nem segít, a baromfi ugyanis a kukorékoláshoz kijön a kertbe. 4 vele élő tyúkot kíván lenyűgözni a szüntelen hangoskodással. Azt nem tudjuk, hogy a tyúkoknak mennyire tetszik az előadás, de a szomszédok már ablakot sem tudnak nyitni tőle. Állítólag 2020-ban egy bérlő azért mondott fel a környéken, mert már nem bírta idegekkel a non-stop lármát.

Fotó: Ralf Meier/BILD

Érdekesség, hogy a kakas gazdája 2018-ban 50 tyúkot vett és később derült ki, hogy Magda nem fog tojásokat rakni, mivel kakas.

A kimerült szomszédok most feljegyzéseket készítenek a kakas kukorékolási szokásairól, pontosan lejegyezve, hogy mely időpontokban zengeti meg a környéket.

Ezzel kívánnak a bíróság előtt érvelni, a céljuk ugyanis, hogy eltávolítsák a környékről az életüket megkeserítő szárnyast. A gazda viszont azzal érvel, hogy a tyúkoknak szükségük van a kakasra a feszültségmentes élethez.

Forrás: www.bild.de, kiemelt kép: Ralf Meier/BILD