Üzenet Afrikából.

Az elmúlt napokban megjelent néhány fotó az Instagram-on. Hóborította lankák és csúcsok, vidám síelők, vakációzó családok. Mindössze egy furcsaság volt a képeken – a hó nem fehéren vakított.

A képek többsége egy Szocsi környéki síparadicsomban készült, ahol a 2014-es téli olimpiát is rendezték. A fotókat böngészve azt látjuk, hogy a snowboardozók és síelők narancssárga havon siklanak.

https://www.instagram.com/p/BgyHA6pgq04/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bgy65bQBPfL/?utm_source=ig_embed

Bármennyire is megdöbbentő, hihetünk a szemünknek, nem Photoshop és nem is filter miatt látjuk a különös színt: a hó ugyanis valóban narancssárga.

Hogyan lehetséges mindez?

A tudósok szerint valahol Észak-Afrikában kell keresni a dolog eredetét. A sivatagból sok por és homok került a légkörbe, messzire eljutott, egészen a Szocsi környéki hegyekig. A múlt heti havazásnál a hóval együtt ez a homok is a földre hullott, így színes árnyalattal gazdagítva a csapadékot.

A téli sportot űzők között azért nem kis pánikot okozott a szokatlan jelenség, de most már mindenki megnyugodhat, hogy ez a különös jelenség nem a földönkívüliek támadásának jele és nem is toxikus folyamatok eredménye. Hasonló jelenséget egyébként már korábban is megfigyeltek, például 2007-ben Szibériában.

https://www.instagram.com/p/BgxTWO0gQi7/?utm_source=ig_embed

Forrás: matadornetwork.com