Nem minden kiváló minőségű, ami bio vagy reform!

Sajnos bármennyire is odafigyelünk családunk egészségére, és igyekezünk minőségi élelmiszert választani, nincs garancia arra, hogy biztosan ilyet kapunk. A mai nap sem hozott jó hírt: kiderült, hogy lejárt alapanyagokkal is dolgozott az a reform termékeket előállító tésztaüzem, ahol szeptember végén tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. Az érintett üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek.

Az ellenőrzés során számos hibára bukkantak a szakemberek. A Pest megyei üzemben zsúfoltság és rendetlenség uralkodott, helytelen tárolást, nagy mennyiségű jelöletlen, lejárt minőség megőrzési idejű terméket találtak, sőt a raktárban rágcsálóürülékre is bukkantak az ellenőrök. A dolgozók több terméknél sem tudták bemutatni a gyártási naplót, míg más esetekben nem tüntettek fel minden alapanyag nyomon követéséhez, beazonosításához szükséges adatot a dokumentumban.

Tésztaüzem

A feltárt hibák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését és több mint 1500 kg alapanyag forgalomból történő kivonását rendelte el.

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. Az érintett cég adatai elérhetők a jogsértés listán.

Forrás: NÉBIH