A szünidő ne a 4 fal között teljen!

A kütyük világában nem könnyű kicsalogatni a gyerekeket a zöldbe, de biztosan könnyebb, ha izgalmas játékokkal próbálkozunk. Egy tucatnyi otthon is elkészíthető ötletet mutatunk, amelyekkel gyorsabban repülnek a kinn töltött órák!

1. Sk nyulas teke

A hagyományos fa tekebábukat némi festék segítségével könnyen nyulakká alakíthatjuk.

Fotó: Handmade Charlotte

2. Konfettivel töltött tojások csatája

Nem kell várni a vízibombák időszakáig, már tavasszal is dobálhatjuk egymást. Konfettivel is megtölthetjük a puha (pl. karton) tojásokat, de inkább gabonapelyheket ajánlunk, ha csak nem szeretnénk hónapokig szedegetni a konfettit a kertből.

Fotó: Oh Happy Day

3. Tojásdobálás

Jó móka egy nagy kosárba dobálni a tojásokat, amik természetesen lehetnek törhetetlen fatojások vagy akár dió is. Lássuk, ki tudja a legtöbbet betalálni!

Fotó: Playground Parkbench

4. Díszítsük fel a fát

Közös családi program a hatalmas, saját készítésű szaloncukrokkal kidekorálni egy fát: nem könnyű átdobni a madzagot, a sok nevetés garantált.

Fotó: Studio DIY

5. Célozd meg a nyúl fülét!

Az egyszerű fa karikatartót is könnyű szerrel nyúlfülekké alakíthatjuk – ezekre dobni a karikákat sokkal mókásabb.

Fotó: Amazon

6. Indulhat a zsákban futás

Ősi játék, és még mindig működik: vegyük el a nagy vászonzsákokat!

Fotó: Giggles Galore

7. Fánkevés

A fánksütés időszaka ugyan hagyományosan a farsangi, de miért is ne lehetne egy fánkevő versenyt rendezi a szomszéd gyerekekkel a tavaszi szünetben is?

Fotó: Madly Stylish Events

8. Festékkel töltött tojások

A kifújt tojásokat töltsük meg festékkel, majd állítsunk fel egy hatalmas vásznat, lepedőt a kertben. Ugye kitaláltad, mi következik? Bizony, tojásdobálással végzett festés!

Fotó: Growing a Jeweled Rose

9. Le ne essen a tojás!

Kanálban átvinni a tojást az egyik helyről a másikra nem egyszerű. A gyerekek imádni fogják, ha pedig nem szeretnél összetört tojásokat, használj műanyag vagy fatojásokat helyettük.

Fotó: Kara’s Party Ideas

10. A klasszikus babzsákok új köntösben

Kartonból vagy vékony farostlemezből vágjunk ki egy nyuszit, jó nagy hassal. A babzsákok pedig formázhatnak répát – így a kicsiknek nincs más dolguk, mint répával megetetni a tapsifülest.

Fotó: Pink Stripey Socks

11. Vidám gumicukrok

Ebben a mókában egy gumicukorral teli kanalat kell a szánkban vinni: a cél az, hogy egy vödörnyi édességet áthordjunk egy másikba. Jutalmul persze minden résztvevő kaphat a cukorkákból.

Forrás: www.countryliving.com