Úgy néz ki, mintha egy fészer vagy egy sufni lenne, miközben egy díjnyertes kis lak.

Ennek a házikónak immáron nem pusztán az a különlegessége, hogy 90%-ban újrahasznosított anyagokból készült, de azzal is büszkélkedhet, hogy elhozta az első díjat egy népszerű versenyen. A Berkshire-ben, Angliában található házikó tulajdonosa Kevin Herbert, a 8 éven keresztül épített házikót West Wing-nek nevezte el (ami nyugati szárnyat jelent). A díjat egy építész vezette csapat ítélte oda, a versengést pedig a BBC is bemutatta egy, az elképesztő fészerekről, kerti lakokról szóló adásában. Ez a műsor idén rekordokat döntött, 2825 házikót jelöltek és több mint 12 ezer néző szavazott a versengésben.

Kerti lak

Kerti lak

A West Wing az öko kategóriában tarolt, hiszen 90%-ban újrahasznosított anyagokból épült. Három különálló része van, az egyik helyiségben aludni és pihenni lehet, van egy területe, ami műhelyként funkcionál, és egy könyvespolca, ami mögött egy titkos gyerekkuckó bújik meg. A kert végében lapuló mókás kis fészer igazán kényelmes helyet rejt.

Kerti lak

Kerti lak

Herbert egy hatalmas vicces koronát és nem kevés pénzjutalmat is kapott az első helyért. Elképesztő kreativitás és sok munka jellemzi ezt a lakot, akárcsak a versenyben résztvevő többit. Nyilvánvaló, hogy egyre több fészer, bunki kap új funkciókat, ahol már nem pusztán a kerti szerszámokat tárolják, de esetleg nyári lakként, élettérként is használják őket. Miért is ne bővülhetnénk a kert felé? Mint láthatjuk, akár a két kezünkkel is létrehozhatunk egy imádnivaló kuckót!

Kerti lak

Képek: http://www.countryliving.com/