Légy mozisztár!

Bár hazánkban is egyre több film készül, most olyan forgatási helyeket válogattunk össze, amelyek nem nálunk, hanem a kontinensünkön találhatók. A rajongók között trend lett ezeket felkeresni, kedvenc hőseik nyomait meglesni, egy nyaralással egybekötni az ikonikus jelenetek újraélését.

Nézzünk szét Európában!

10. Robin Hood, Pembrokeshire, Wales

Nagy-Britannia gyönyörű partvidékei közül is kiemelkedik a Wales-ben található Pembrokeshire, amely háttérül szolgált Ridley Scott klasszikusához, a Robin Hood-hoz is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Drew Buckley (@drewbphotography) által megosztott bejegyzés

9. James Bond, Glencoe, Skócia

A leghíresebb titkosügynök rajongói a Skót-Felföldre induljanak, ahol Glencoe mellett az ügynök otthona található. Ezenfelül Glen Etive szurdokot is keressék fel, ahol M és a 007-es kiszálltak az Aston Martinjukból, hogy élvezzék a látványt. Az érintetlen természet, a lenyűgöző hegyek és a mélykék víz egyébként is megérnek egy kirándulást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

journeys of rhiannon (@journeys.of.rhiannon) által megosztott bejegyzés

8. Harry Potter, Oxford-i Egyetem, Anglia

Az Oxfordi Egyetem a varázslótanoncok iskolájához, a Roxforthoz szolgált mintaként. London egyébként is tele van HP filmes helyszínekkel, de az igazi rajongók elzarándokolnak a világhírű egyetemvárosba is.

7. Star Wars, Comó-i tó, Olaszország

A Star Wars spin off trilógia második epizódját számos helyen forgatták, de egy jól ismert helyszín a Itáliában, egészen pontosan Reggia di Caserta és a Comói-tó mellett található. Talán ennek is köszönhető, hogy a hely azóta népszerű esküvői helyszínné vált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Villa Monastero (@villamonastero_official) által megosztott bejegyzés

6. Csillagainkban a hiba, Amszterdam, Hollandia

A megható történet legemlékezetesebb pillanatait a holland városban forgatták. Feltűnnek a kanálisok és a Rijksmuseum boltíve is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amsterdam | Travel community (@amsterdamworld) által megosztott bejegyzés

5. Amerika Kapitány: Polgárháború, Lipcse & Berlin, Németország

Noha a Marvel filmek nagy részét a tengerentúlon forgatták, a Polgárháború Németországban játszódik. Berlinben a Messedamm expo és a ICC Konferenciaközpont is ismerős lehet, a bosszúállók közötti első harcoknál pedig a lipcsei repülőtérre ismerhetünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stadtpampa (@stadtpampa.de) által megosztott bejegyzés

4. Mission Impossible, Prága, Csehország

Prága gyönyörű történelmi városrészei igen sok filmben felbukkannak. A Vencel téren található Nemzeti Múzeum a USA nagykövetség belső terét jeleníti meg az ikonikus filmben, ahol a Károly híd is szerepet kapott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

IG EUROPA (@_igeuropa) által megosztott bejegyzés

3. A Grand Budapest Hotel, Görlitz

Wes Anderson filmje a kelet-németországi Görlitz gótikus házai, sikátorai és szecessziós épületei között játszódik. A Görlitz áruház kiváló helyszínnek bizonyult a recepció és a belső tér kialakításához. Noha ez az áruház már nem elérhető a közönség számára, ez egyike a annak a kevés nagyáruháznak, amely túlélte a II. világháborút.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Urlaubsperle (@urlaubsperle_com) által megosztott bejegyzés

2. Mamma Mia, Skopelos- és Skiathos-sziget, Görögország

A görög szigetek hangulatos nyaralásra csábítanak, de a Mamma mia sikere óta még többen indulnak el a napfényes régióba üdülni. Skiathos apró szigete is szerepelt a filmben, de a jelenetek egy részét a Skopelos északi részén rögzítették, Glysteri környékén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Francisco (@frequena18) által megosztott bejegyzés

1. Trainspotting, Edinburgh, Skócia

Kemény témát dolgoz fel a 1996-os brit film, amelyben egy hátrányos helyzetű bandát Edinburgh különböző részeibe követhetünk. A nyitójelenetet a Princes Streeten forgatták, de az Arthur’ Seat nevű domb szerepel a filmben.

Forrás: www.thetravel.com