Mit szólnál, ha ezentúl egyenesen a növényről kerülne a paradicsom a tányérodra?

Ha nem csak enni szeretnéd, de nevelni is, itt az ideje belevágnod! Az otthoni konyhakertet akár mini változatban is megvalósíthatod, ha a lehetőségeid ahhoz adottak. Igen sok zöldség és gyümölcs nevelhető cserépben is, nincs szükségük egy egész veteményesre a fejlődéshez.

Paradicsom

A koktélparadicsom előnye, hogy nem csak szuper édes, de boldogan elél egy kaspóban is. Ami fontos, hogy extra fényes helyet válassz neki, tartsd a talaját nedvesen, de azért ne tocsogjon a vízben!

Paradicsom

 

Paprika

Létezik már kifejezetten beltéri nevelésre szánt paprika, úgyhogy már semmi sem tarthat vissza tőle, hogy az ablakból szakítsd le a szendvicshez valót!

paprika

Menta

Rendszeres locsolás mellett, egy megfelelően fényes helyen a menta mindenféle különösebb igény nélkül elél. És még jól is mutat az ablakban.

menta

Hagyma

A frissen ültetett hagymákat egy darabig hagyd sötét helyen, hogy megindulhasson a gyökérnövekedés. Ezután viszont sok-sok fényre lesz szükségük!

hagyma

Uborka

Ha otthoni uborkanevelésre adod a fejed, válassz olyan fajtát, ami egy erőteljesen növő, és kizárólag női virágokat tartalmaz. Ez azért jó, mert így biztosan nem lesz köztük keserű!

uborka

Eper

Az eper növény is nevelhető otthon, csak figyelj rá, hogy mivel a négy fal között nem rajzanak a dolgos méhek, neked kell beporoznod a virágait. Ne aggódj, ez egy finom ecsettel könnyen megoldható!

Szamóca