Új élet.

A becslések szerint Thaiföldön 20-40 ezer ázsiai elefánt él vadon, míg 3800 fogságban. Sajnálatos módon utóbbiak nagy része a turistákat szolgálja ki, különféle mutatványokkal, bemutatókkal és soha életükben nem ízlelték még meg a szabadságot.

A 2021. május 7-én született Chaba szeptemberig szenvedett elképesztő körülmények között.

A kis Chaba Thaiföldön született és fogságban élt. Édesanyját, BunMa-t arra kényszerítették, hogy naponta fellépjen, cirkuszi mutatványokat mutasson be a közönség szórakoztatására. Amikor a thaiföldi Save Elephants Foundation elefántmentő csapata tudomást szerzett az állatokról, azonnal a segítségükre siettek. Az anya és kicsinye egy kis betonbörtönben élt, az anya láncra verve. Rossz egészségi állapotuk miatt azonnali beavatkozást igényeltek.

Szerencsére a segélyszervezet embereinek sikerült kijárniuk, hogy az állatok a Elefánt Natúrparkba kerüljenek. Az eredeti tervek szerint a páros egy teherautón érkezett volna, de nagyon rémültek voltak ezért végül gyalog vágtak neki az útnak. A kétórás séta végén egy elefánttorta várta őket.

Némi pihenés után a kis Chaba boldogan indult élete első fürdésére. A képeket elnézve nem kérdés, hogy rendkívül boldogan vetette be magát a vízbe. Imádott fröcskölni és pancsolni. Azóta számos videó került fel a netre, amelyeken látszik, hogy a kis elefánt boldog az új otthonában, az új játékszereivel. A bájos kislány szépen fejlődik, jó egészségnek örvend. Most már jó helyen van, gondoskodó édesanyjával együtt.

Forrás: mymodernmet.com