Banánból bármennyit megeszik.

Vendégh Gábor élete akkor vett nem várt fordulatot, amikor egy nap hazafelé autózva egy egész őzcsalád ugrott az kocsija elé. Szerencsére az őzanya és nagyobb gidája sértetlenül megúszta a balesetet, azonban a kisebb gida számára nem végződött ilyen szerencsésen a kaland.

A részletekről maga az ideiglenes gazdi, Gábor beszélt a sziakomarom.sk magazinnak:

„Mikor a kicsi nekiugrott a kerekemnek, azonnal megálltam. Kiszálltam, de nem volt az úton. Végül az egyik közeli bokor tövében találtam rá, félig leszakadt lábbal. Nem akartam, hogy a rókák áldozatává váljon, ezért felvettem, beraktam az autóba és elvittem állatorvoshoz, aki meg is műtötte. A műtét után felhívtam egy vadászgazdát is, aki azt mondta, hogy jelenleg nincs kapacitásuk a gondozására és nem is tudja kinek odaadni. Ezt követően döntöttem amellett, hogy én fogom gondozni mindaddig, amíg fel nem épül teljesen.”

Gábor azóta a komáromi panelben nevelgeti az állatot.

Az őzike, aki gazdája után a Gáborka nevet kapta, így lassan már egy hónapja él ideiglenes helyén. Gazdája szerint az őzikének nincs semmi gondja a benti panel élettel, a pihenéssel telt első napok után egyre mozgékonyabbá is vált. Szeret sétálni – pórázzal viszik le, nehogy elfusson, imád TV-zni és banánból bármennyit befalna.

Ideiglenes gazdája bejelentette őt a kellő szerveknél, Gáborka tehát nem illegálisan, hanem a törvények betartása mellett éli életét. Egyelőre még, a teljes felépülésig a falak között, de utána majd a Nagylélen található farm mellé kerül, ami elég közel van ahhoz, hogy gazdija látogatni tudja, de az őzike is jó fogja ott érezni magát. Főleg, ha időnként még TV közelébe is kerülhet!

Forrás és képek: sziakomarom.sk