Állati móka az éj leple alatt.

Kizárólag akkor kelj útra péntek este (2016. augusztus 26-án!), ha nem félsz a sötéttől, a fura zajoktól, sivításoktól, röfögésektől, horkantásoktól. Bizony, pénteken este újra vár az Állatkertek éjszakája, ezúttal 3 budapesti és 9 vidéki helyszínen. Ezen a napon a legtöbb helyen igazi különlegességekkel készülnek, és késő estig fogadják a látogatókat.

Maki

A programban részt vevő helyszíneket, és a rövid ízelítőt pedig itt olvashatod:

 1. Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Kora esti elefánttréning és éjszakai fókashow vár, különleges fényekkel. A lepkék is más megvilágításba kerülnek a zseblámpás sétán, a Lepkekert színpompás lakói közt. Megleshetjük az állatokat éjszakai akcióban, az Állatkert egyik legnépszerűbb programjának különleges előadásán. Lenyűgöző, varázslatos fényfestésekre is készülhetünk.

 1. Tropicarium, Campona, Budapest

Cukinak éppen nem mondható, de különleges állatokat etethetünk, pl. kőhalat, murénát, aligátort, sejtelmes fények között. Az éterben a trópusi erdő misztikus hangjai hallatszanak és a villámok fénye villódzik majd.

 1. Budakeszi Vadaspark

Szakvezetésen pillanthatunk be az éjszakai vadaspark titkos életébe. Többek között meglátogatjuk Mucit, az „éneklő” aranysakált is. Lesz „Vakkaraván” is: ügyességi pálya a vadasparkban, amelyet végigjárva mindenki próbára teheti magát és felfedezheti az éjszakai erdő kincseit!

 1. Debrecen, Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Az állatgondozóktól sok érdekességet tudhatunk meg a főként éjszaka aktívabb állatokról, illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. Új látványosságként az oroszlánok éjszakai portyáját is figyelemmel kísérhetjük. A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével különleges éjszakai látványt ígér. A merészebb látogatók a Bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig nem szeretett állatokat is.

 1. Győr, Xantus János Állatkert

A hangulatos fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokkal vár mindenkit az állatkert, alkalmunk lesz meg figyelni, ahogy a ragadozók becserkészik a zsákmányukat, mivel a jaguár mellett új eseményként, az oroszlán esti falatozására is várják a közönséget. A hüllőház mellett bátorságpróbát tehetnek az erre vállalkozók, ahol a tapizoo láda kincsein kívül a „nem szeretem” állatokkal, kígyókkal és csótányokkal is találkozhatnak.

 1. Jászberény, Jászberényi Állat- és Növénykert

Olyan, éjjel is aktív állatok bemutatója teszi izgalmassá az éjszakát, mint a mosómedvék, barnamedvék, vaddisznók, ormányos medvék és oroszlánok. Etetésük során betekintést nyerhetünk az állatok természetes zsákmányszerző viselkedésébe. A látogatók részt vehetnek a vacsora előkészítésében és az állatok etetésében is.

 1. Kecskemét, Kecskeméti Vadaskert

Az állatkertben fáklyafényben úszó varázslatos hangulatban zajlanak majd a színes és gazdag programok. Két útvonalon indul látványetetés, amelynek során számos állat megkapja a vacsoráját.

 1. Miskolc, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A különlegesen szép környezetben található állatkert is szélesre tárja a kapuit ezen az estén!

 1. Pécs, Pécsi Állatkert

Az állatkert a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen várja a látogatókat, rengeteg, izgalmas programmal.

 1. Poroszló, a Tisza-tavi Ökocentrum

Látványos búvármerüléseket tekinthetünk meg az óriásakváriumban, de alkalmunk nyílik hajókázni is az esti Tisza-tavon.

 1. Szeged, Szegedi Vadaspark

Látványetetés vár minket a rozsomákoknál, a szibériai tigriseknél, az oroszlánoknál és a fekete jaguárnál. Eközben megtekinthetjük a borjúfókák esti tornáját, a törpe vízilovak, fosszák és foltos hiénák esti etetését, valamint hüllőkkel is közelebbi, pontosabban testközeli kapcsolatba kerülhetünk

 1. Veszprém, Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

A népszerű állatkert is készül, ezen az estén különleges programokat kínál a nagyközönségnek.