Neked melyik a kedvenc idézeted?

2016. augusztus 25-től újra mozivásznon látható a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású és legtöbbet idézett filmje, a Ponyvaregény (Pulp Fiction). Quentin Tarantino Oscar-díjjal és Arany Pálmával is elismert kultfilmjét Budapesten a Corvin, Művész és Toldi moziban és országszerte a megyeszékhelyek többségén vetítik. A legendás alkotás az IMDb nemzetközi film-adatbázis örökranglistájának előkelő 7. helyét elfoglaló filmje, amelyet a kritikusok közül sokan a 90-es évek legjobb mozijának és a független film mérföldkövének tartanak.

Ponyvaregény

35

A Ponyvaregény szinte már a megjelenése hónapjában kultstátuszba került, és rendezőjét rövid úton Hollywood élvonalába repítette. Ez egyaránt köszönhető az idősíkok között cikázó, zseniális forgatókönyvnek, a kultikussá vált karaktereknek és persze szállóigévé vált párbeszédeiknek, a közösségi médiában a mai napig felbukkanó „mém”-jeleneteinek, a filmes és popkulturális utalások garmadájának és a remekül eltalált filmzenének is.

A 22 évvel ezelőtt készült Ponyvaregény az akkor még kevésbé ismert Quentin Tarantino második nagyjátékfilmje volt. A jó adag fekete humorral, durva káromkodással és erőszakos jelenettel teletűzdelt film költségvetésének nagy része a színészek gázsijára ment. Ez nem csoda, hiszen olyan élvonalbeli színészek szerepeltek benne, mint Uma Thurman, Bruce Willis, Samuel L Jackson és John Travolta.

Pulp-Fiction-714

A Los Angeles-i alvilági figurák között játszódó Ponyvaregény digitálisan felújított változatát augusztus 25-től vetítik országszerte a mozik, mindössze néhány hétig. A premierhéten Budapesten kizárólag a Corvin moziban lesz műsoron, majd szeptemberben a Művész Mozi és a Toldi Mozi és csatlakozik a vetítéssorozathoz. Vidéken a megyeszékhelyek többségén, többek között Szegeden, Szolnokon, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérváron is vetítik.. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/PonyvaregenyMozi címen olvasható.