Élve vagy halva.

Mostanra már mindenki a poloskákról beszél, ahogy megérkezett az őszi hideg, úgy húzódtak be a rovarok a lakásokba.

Ott vannak a függöny mögött, a lámpán, megbújnak a teregetett ruhán, lesből támadnak, ha kinyitjuk az ablakot. Az egész országot elfoglalták a zöld és barna változatok. Nem csoda, hogy a kutatók is egyre többet foglalkoznak a bosszantó rovarokkal, abban a reményben, hogy természetes módszert találnak a szaporodásuk megakadályozására, irtásukra.

Balog Luca Eszter biológus doktorandusz hallgató is a poloskákat kutatja, ennek érdekében kéri a lakosság segítségét.

Sőt, a poloskák mellett a harlekinkaticákat is vizsgálja – talán emlékezünk még, néhány éve ezek a rovarok borították el tömegesen a házfalakat, nem ritkán riadalmat keltve.

Luca szívesen fogadja lehetőség szerint élve, dobozkában/befőttesüvegben rovarokat, de a különösen nagy katica “inváziókról” szóló információknak is nagyon örül. Leginkább harlekinkaticákat szeretne kapni, de a poloskák is jöhetnek. Érkezhet a különböző színváltozatban fellehető harlekinkatica mellett a zöld vándorpoloska és az ázsiai márványospoloska is. Az állatokat személyesen az ELTE TTK Lágymányosi Campusán, vagy Soroksáron tudja átvenni, de postán keresztül az ország minden részéről nagyon szívesen fogadja őket!

További információ:

baloglucaeszter@gmail.com vagy facebook.com