Lassú utazás.

Itt nincs nagy forgalom, nem várakoznak ezrek a csatlakozásra és biztosan nem tudunk bevásárolni az alagsori hipermarketben sem. A világ legtávolabbi vonatállomásaira alig néhány szerelvény jut el. A lassú utazás újra divat, ideje otthagyni a zsúfolt turista célpontokat és körbenézni ott, ahol a madár se jár!

Dent, Anglia

Dent vasúti megállója Anglia legmagasabban fekvő fővonali vonatmegállója is egyben. Különlegesen szép környezete figyelemreméltó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keith (@kmh_ffoto) által megosztott bejegyzés

 

Tanggula vasúti megálló, Tibet

A világ legmagasabban fekvő vonatmegállóját 5068 méteres magasságban találjuk. Nincs személyzet, de néhány szerelvény megáll itt, a továbbutazó utasoknak azonban a vonaton kell maradniuk, mivel a környék teljesen lakatlan.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amy (@amy_ikaka) által megosztott bejegyzés

 

Okuoikojo, Shizuoka, Japán

Különlegesen szép megálló, lélegzetelállító háttér előtt. A hegyvidék szívében található hely egy tó közepén, azon belül egy szikla tetején fészkel.

Wondabyne, Új-Dél Wales, Ausztrália

A világ egyik legkülönlegesebb vasúti megállóját közúton nem, csak hajóval lehet megközelíteni. Nincs jegykiadó automata, sem személyzet,  a peron pedig annyira rövid, hogy csak a leghátsó kocsinál lehet fel- és leszállni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ross Henderson (@ross_henderson1977) által megosztott bejegyzés

Berney Arms, Anglia

Anglia egyik legkietlenebb, alig használt állomása egy nemzeti parkban fekszik, mezők, folyók, tavak veszik körbe. Nem csoda, ha sem jegyautomatát, sem várótermet nem találunk itt.

 

Jungfraujoch, Svájc

Lélegzetelállító helyen, Európa tetején találjuk’ – valóban ez a legmagasabban lévő vonatállomás a kontinensen. 3454 méteres magasságból fantasztikus a kilátás.

Lekhapani, Assam, India

Az állomást 1993-ban bezárták, ma már csak egy szellemjárta hely, ahol alig látszanak ki a vágányok a fűből.

Ledo Assam (27)

Altnabreac, Skócia

40 km-re a legközelebbi várostól és majdnem 20 km re a legközelebbi úttól, tényleg a semmi közepén találjuk ezt a vonatállomást.

MVIMG 20200728 212808

Psyrtskh, Abházia (Grúzia)

Abháziában található ez a festői helyen lévő, gyönyörű épület, bár maga az állomás már felhagyott, a síneket még mindig használják.

Skagway, Alaszka, USA

Az aranyláz idején érkező szerencsét próbáló munkásoknak 1898-ben épült ez a vasút és a hozzátartozó állomás.

Karskaya, Oroszország

A sarkkörön fekvő állomás a világ legészakabbra lévő megállója is egyben. A Gazprom építette az itt fekvő hatalmas gázmezők miatt.

Corrour, Skócia

Ez az állomás az ikonikus filmben, a Trainspotting-ban is szerepelt.

Estación Del Fin Del Mundo (Állomás a világ végén), Argentína

Az állomás a világ végén rászolgál a nevére: itt áll meg a világ legdélebben haladó vonata.

Forrás: www.loveexploring.com