Mérnökből cukrászmester.

Hihetetlen, de 2017-ig Luciana Gonzalez még egy süteményt se sütött és nem szeretett időt tölteni a konyhában sem. A brazil nő élete azonban megváltozott, amikor kiderült, hogy korábbi stresszes, kimerítő életét fel kell adnia. Úgy döntött, hogy újra tanulni fog, kipróbál valami mást, olyasmit, amivel addig nem foglalkozott.

Véletlenül tévedt a gasztronómiai területére, az iskola épp a háza mellett működött.

Addig a nő építészmérnökként dolgozott és olyan stresszes életet élt 5 évig, hogy megbetegedett. Majdnem meghalt, hónapokig nem tudták diagnosztizálni a baját.

https://www.instagram.com/p/CEoZ8qtg3WP/?utm_source=ig_embed

Noha nem volt tapasztalata a konyhában, hamar rájött, hogy nem a főzés érdekli, hanem a művészi cukrászkodás. Az iskolában tanulta meg, hogy miként lehet gyönyörű virágokat készíteni cukorból és más cukrászati hozzávalókból.

Érdekes módon a mérnöki háttér sokat segített Lucianának az új karrierjében.

Gyorsan felismerte, hogy a termodinamikai alaptételek tökéletesen alkalmazhatóak a konyhában is és ez segített, hogy megértse, bizonyos hozzávalók miért kerülnek a receptbe, miként teszik jobbá azt. Így szükség esetén helyettesítheti is a hozzávalót, hiszen ismeri a hatásmechanizmust mögötte. Ő maga fejlesztette ki, hogy miként tudja a koreai agyagpasztát bevonni a készítésbe. Ennek alapja rizsliszt és sokkal rugalmasabbá teszi a cukorvirágot, olvadás nélkül.

https://www.instagram.com/p/CBVk6-lgdFY/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CFUMw-7ATJm/?utm_source=ig_embed

A múlt évben Luciana Gonzalez volt az első brazil cukrász, aki standot kapott a nemzetközi süteménykiállításon (Cake International), ami a legismertebb és -nívósabb rendezvény ebben a szakmában. Alkalma nyílt bemutatni a hihetetlenül élethű, gyönyörű cukorvirágait és elkápráztatni a látogatókat tehetségével, munkabírásával.

https://www.instagram.com/p/CAXjQHsgFx4/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CEaNtfOAXCH/?utm_source=ig_embed

Luciana ebben a szakmában nem csak egyike a legjobbaknak, de egyben sikeres vállalkozó is, könyveket ír, online tanfolyamokat tart és különféle kellékeket árul a boltjában a cukorvirág-készítéshez.

https://www.instagram.com/p/CCRNqRCAGKy/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B_Z4Su5AdYf/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B_chKeRgsP4/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B9HlHVaAqBY/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B6vCUSWg7x2/?utm_source=ig_embed

Munkáit a honlapján is megcsodálhatjuk: lucianagonzalez.com.br

Forrás: www.odditycentral.com