Több, mint táplálék.

A kenyér az emberiség legősibb tápláléka, nem véletlenül van ott különféle formákban szinte minden nép asztalán. Nem pusztán táplálék, annál jóval többet jelent a mindennapi kenyerünk.

Serafima Krasnikova 24 éves színésznő Moszkvában. A lezárások alatt ő is, mint annyian a világon az idejét különféle hobbik felfedezésével töltötte. Nagyon sokan fogtak otthon kenyérsütésbe, így tett Serafima is, aki hirtelen ráért sütni, kísérletezni. Felfedezte, hogy van kedve a dagasztáshoz, gyúráshoz, a formázást azonban unalmasnak tartotta, ezért úgy döntött, hogy különféle rajzolatokat készít a kenyér héjába.

Az elkészült darabokat később a barátainak ajándékozta, ők pedig őszintén lelkesedtek az arc formájú, portrés kenyerekért. Egyre népszerűbbek lettek ezek a különleges kenyerek, végül a lány saját márkát alapított, BreadPortrait néven.

A mosolygós vagy épp szemlélődő arcokat Serafima saját bevallása szerint magában hordozza, rengeteg portré van a fejében, amelyeket találkozásokból őriz. Ezek kerülnek rá a kenyerekre. A vásárlókat elsősorban a személyesség ragadja meg, olyan érzésük van, mintha az egyedi kenyér kifejezetten nekik készült volna.

A kenyerek a legegyszerűbb módon, lisztből és vízből, kovásszal készülnek, de természetesen nincs két egyforma közöttük.

Forrás: www.wionews.com