Antik szépségek.

Sokan vagyunk úgy, hogy sajnáljuk kidobni a rozsdás, csorba, repedt tárgyakat, ugyanakkor eredeti funkciójukat már nem tudják betölteni. Hasznosítsuk őket újra a kertben, akár díszként, akár használati tárgyként!

Inspiráló ötleteket mutatunk.

1. Egy régi fából és fémből készült kocsi újrafestve egyszerre lehet pakolófelület a virágtartók számára, de akár szállítóeszköz is a teraszon, vagy a kertben.

Fotó: www.plowhearth.com

2. A nagy hátsó falon, kerítésen remekül mutatnak az innen-onnan összeszedet fém tárgyak, amiket nincs szívünk kidobni, itt viszont különleges hangulatú kiállítást rendezhetünk belőlük.

Fotó: www.merchantcircle.com

3. Előfordulhat, hogy a nagymama padlásán, a nagypapa műhelyében ráakadunk valamire, amiről nem is tudjuk, hogy micsoda. Nem baj, attól még kitehetjük a kertbe a patinás tárgyat, növényekkel körbenőve szépen mutat majd.

4. A régi tálból, lavórból némi újrafestés után gyönyörű madáritató, fürdető válik – jó kontrasztot ad a modern bútorokkal, dús növényezettel.

5. Valaki, akinek nagyon ügyes keze van, egy régi közpadot alakított át fa körüli leülővé – a végeredmény lenyűgöző és praktikus.

Fotó: wishlistantiques.wordpress.com

6. A szebb napokat megélt, hatalmas fémajtó már megkopott, hiányoznak részei – viszont tökéletesen mutat a háttérben – egyszerre műalkotás és térelválasztó.

Fotó: kmpactdesign.com

7. Öreg bicikli nem vén bicikli! Akár rozsdás, akár lánc nélküli, virágokkal, vagy táblácskákkal megpakolva, tökéletes cégér lehet a ház előtt.

8. Sejtelmes antik tárgyak a levelek között – különleges hangulatot árasztanak, mintha megállt volna az idő ebben a kertben. Talán valahol még Csipkerózsika is ott alszik?

Fotó: bohemianromance.wordpress.com

9. Jöhet a régi dézsa, fürdőkád – hiszen telepakolhatjuk virágokkal, növényekkel.

Fotó: vchg

10. Középpontban a kisgép. Miért is ne eshetne a reflektorfény az ódon fűnyíróra, rotációs kapára, ekére, boronára, amikor olyan kecses, elegáns tud lenni?

Fotó: Projectpossessed

11. Magvetőből virágtartó – a tündéri kis magvetőben palántát, szamócát, virágot is nevelhetünk.

Fotó: vchg

12. Szabadtéri kiállítás: csupa lim-lom, kacat, sajátos hangulatú összképbe rendezve.

Fotó: Marianilandscape

Forrás: blog.gardenloversclub.com