Sárgarépa a magasból.

Ausztrálián a világ szeme, kijut most a gondokból a szigetország lakóinak. A hatalmas tüzek után nem csak a pusztítás nyomaival kell megküzdeniük, de életben maradt, éhező-szomjazó állatok tömegével is. Muszáj innovatív megoldásokat találniuk, hogy mihamarabb úrrá legyenek a helyzeten.

Új-Dél-Wales kormánya például repülőket vet be, tonnaszámra dobálják a zöldségeket a magasból az éhes állatoknak.

A fotókon látható, hogy szegény négylábúak mennyire örülnek az így érkező batátának, sárgarépának. Főként az erszényes állatokat sújtották a tüzek, így elsősorban őket célozza a segítség.

Fotó: AnimalsAustralia
Fotó: AnimalsAustralia
Fotó: Matt_KeanMP/Twitter

Eddig a légierő már 2200 kg friss zöldséget szórt szét a magasból. Ez azért is kiemelten fontos intézkedés, mert a tüzek mindent felperzseltek, így a túlélő állatok nem találnak élelmet az egykori bozótosban. Mindegyiknek szüksége van most a segítő emberi kézre, de a wallabyk (a kengurufélék közé tartozó erszényesek) különösen rászorultak ebben a helyzetben.

A tűz elpusztította az élőhelyek nagy részét.

Bár a koalák helyzete jelenleg tragikus, a szakértők mégis optimisták a tekintetben, hogy az állat azt a növényt (az eukaliptuszt) fogyasztja elsősorban, amelynek csírázását serkentik a tüzek. Van okunk bizakodni, hogy a természet hamarosan regenerálódik.

Fotó: AnimalsAustralia

A helyi hatóságok, lakosok és civil szervezetek egyaránt fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy segítsenek a károk mielőbbi helyreállításában. Vannak, akik az állatoknak segítenek, mások másképp vesznek részt a munkálatokban, például főznek-sütnek a mentésben résztvevőknek.

Fotó: AnimalsAustralia
Fotó: AnimalsAustralia

Kemény munka folyik, így bízunk benne, hogy hamarosan meglesz az eredménye!

Forrás: flopmee.com