Közös birtok.

Nagyon mérges lett a Delaware államban élő Jeff Permar, amikor rájött, hogy valaki pofátlanul dézsmálja a kertjéből a zöldségeket és gyümölcsöket. Jóformán minden megvolt rágva, nem csak itt-ott fordult elő egy kis csemegézés. A férfi 20 évnyi kertészkedés alatt még nem látott ilyen pusztítást.

Permar arra gyanakodott, hogy a tolvaj a fészer alatt bújik meg, ezért beüzemelt egy mozgásérzékelős kamerát és várt. A felvételek hamarosan lebuktatták a tettest: egy mormota tizedelte a terményt. A Chunk névre keresztelt állatot egyáltalán nem zavarta a kamera, előtte ülve falatozgatott.

Chunk félelmetes étvággyal rendelkezett, nem válogatott. A kamera rögzítette, ahogy gyakorlatilag végigkóstolja a kertet, az almáktól a paradicsomon át a sárgarépáig vagy brokkoliig, mindenbe beleevett. Permar bevallja, hogy eleinte kissé ideges volt, mert egyszerűen nem tudta a rágcsálót távol tartani a birtoktól, még kerítéssel sem. Minden kísérlete kudarcba fulladt, különösen azután, hogy Chunk a barátnőjét is elhozta az éléskamrába.

A férfi végül rájött, hogy az állat csak megpróbál túlélni, nem bosszantásból fal fel mindent. Ezért az az ötlete támadt, hogy saját kertet készít az éhenkórászoknak.

Amikor a falánk páros télre hibernálta magát, Permar akcióba lépett. Meglepetést készített számukra: két kis kertet ültetett. Alig bírta kivárni, hogy lássa az állatok reakcióját. Minden nap azt leste, hogy mikor érkeznek már.

Kora tavasszal aztán Chunk és Nibbles előbújtak. A két kis állat kitörő örömmel vetette rá magát a saját kertre. Nem sokkal később pedig a család is bővült, most már 5 mormota lakik a kertben, egész birodalmat kaptak, piknikasztallal.

Permar végül egy YouTube csatornát is indított Chunknak, hogy mások is bepillanthassanak a mormoták mindennapjaiba. „Együttműködünk. Ez az ő területe, én csak építettem rá egy kertet.” – fogalmazott a férfi.

Forrás: mymodernmet.com