Végzetes hajsza.

Egészen döbbenetes eseményt rögzített egy biztonsági kamera a mexikói Cuauhtémoc városában: egy hatalmas sárgafejű csiröge csapat ereszkedett egy ház felett, majd keményen az aszfaltba csapódott. Ugyan a szárnyasok többsége felkelt a baleset után, jó néhány ott maradt elterülve az úton, alig mozdulva. Néhány csiröge számára az esés végzetesnek bizonyult. Később egy olyan felvétel is előkerült, amelyen kb. száz tetem látható.

A helyi jelentések szerint a katasztrófára február 7-én reggel került sor. A szakértők persze sietve próbáltak magyarázatot adni a madarak fura viselkedésére.

Dr Alexander Lees, a Manchesteri Metropolitan Egyetem biológusa szerint valójában egyszerű az ok: a madárraj egy ragadozót próbált elkerülni, amikor a földbe csapódott.

Dr Richard Broughton brit ökológus egyetért ezzel, szerinte egy másik madár, talán egy sólyom kergethette a madarakat. Látható, hogy már előtte is hullámoznak, mintha menekülnének, majd a föld felé tartva becsapódnak.

Az állatok vélhetően Kanadából vándoroltak dél felé, ugyanis északon fészkelnek, de telelni délre vonulnak. Természetesen az internet népe sokkal szövevényesebb magyarázatokkal is előállt, mindenféle összeesküvés elméletek láttak már napvilágot, a 5G technológiától kezdve az áramütésen át a mérgezésig.

Forrás: www.odditycentral.com