Kötelék.

Sajnos tudjuk, hogy a négylábú barátaink sokkal rövidebben élnek, mint az emberek, pedig minden kutyagazdi azt kívánja, hogy bárcsak örökké vele lenne a kedvence.

Patrick Geraghty azonban szerencsés, kutyusa, Skippy mintha nem törődne mindezzel. A border collie már 26. életévét tölti idén! Valószínűleg ő a legidősebb kutya Írországban, sőt egyike lehet a világ legidősebb ebeinek is. Emberi életben számolva 130-145 évesnek tekinthetjük.

Geraghty and Skippy már 1995 (vagy 1996) nyara óta elválaszthatatlanok. A férfihoz pár hetesen került a kölyökkutya, egy tenyésztőtől hozta. Az elmúlt néhány évig egy farmon élt Skippy, ami ideális volt számára, hiszen a border colliek szeretnek dolgozni és terelni. Ahogy idősödött, a kutyus mozgékonysága egyre csökkent, most már gazdija segítségére szorul, egyedül felállni sem tud. Sajnos a hallását is elveszítette, de a két barátot természetesen továbbra is elválaszthatatlan kötelék fűzi össze. Geraghty naponta négyszer vizet, háromszor ételt ad neki, de nem bánja, hogy az ő feladat lett a hű ebről való gondoskodás.

Noha nincsenek dokumentumok, feljegyzések Skippy pontos koráról, a családtagok közül többen is emlékeznek arra, hogy a 1990-es években volt kölyök a kutya. Az egyik szomszédban még az is élénken él, hogy 20 évvel ezelőtt, amikor ő odaköltözött, Skippy már gyakran ugatta, kergette az autóját.

A párosról az első felvételt egy másik szomszéd, Fergus Sweeney tette fel a Twitterre. ‘Ez a szomszédom, Pat és kutyája, Skippy’ – hívta fel a figyelmet a rekorder kutyára. A szívet melengető történet azóta bejárta a világhálót.

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.