Éjjel etetik.

Ritka esemény történt a Chesteri Állatkert életében: 90 év után földimalac született. Az Egyesült Királyságban található állatkertben még sosem fordult elő hasonló eset. Nemrég azt is nyilvánosságra hozták, hogy a földimalacka kislány.

A jövevény édesanyja, Oni (8) és apja Koos (6) örömmel üdvözölték a 2022. január 4-én született csöppséget.

Az újszülött a Dobby nevet kapta, ami jól ismert a Harry Potter rajongók számára. A képeket elnézve a név igen találó: a malacka hatalmas, lógó fülekkel és csupasz, ráncos bőrrel, valamint óriás karmokkal látta meg a napvilágot.

A gondozók különös figyelmet szentelnek neki. Néhány óránként etetik éjjelente, hogy segítsenek a megerősödésében. A földimalac ugyanis éjszakai állat, hosszú orrát és jól fejlett szaglását használja arra, hogy a hangyákat, termeszeket felkutassa. A rovarokat aztán a ragadós nyállal bevont, akár 25 cm hosszú nyelvével kapja el.

A földimalacok a szubszaharai Afrika állatai, erősen fenyegeti őket az élőhelyek eltűnése, ami az intenzív mezőgazdasági művelés következménye. A helyiek a húsuk miatt is vadásszák ezeket az állatokat.

Az európai állatkertekben mindössze 66 földimalacot tartanak nyilván, a világ állatkertjeiben további 109 egyedről tudnak.

Forrás: www.wionews.com