Mind külön személyiség.

Sajátos kötődése van egy nőnek a szarkákhoz: egyesek mosolyognak ezen, mások inkább irigylik őt. A madárrajongó nő, Danielle olyan jó barátságot kötött a szarkákkal, hogy még olyan madár is akad, aki a vállán üldögélve várja, hogy puszit kapjon.

Szegény szarkákat leginkább csak a lopkodásról, pimaszságukról ismerjük. Danielle viszont azon munkálkodik, hogy több figyelmet kapjanak ezek a szerinte páratlan, mókás és félreértett madarak. A “szarkákkal suttogóként” emlegetett hölgy a közösségi médiában dokumentálja a madarak életét és rengeteg követője akad.

Az ausztrál madárimádó nő már eddig is tucatnyi szarkával barátkozott össze. Szerinte mindegyik állat saját személyiséggel rendelkezik, van köztük bohóc, magányos farkas, cuki, illetve morcos is. A Geelong városának állatmenhelyén tevékenykedő vadgondozó elmondása szerint tavasszal sok fióka érkezik a vadasparkba, akiket a szüleik elhagynak, elveszítenek, megsérülnek, és önállóan még nem tudnak repülni. Danielle ilyenkor pótanyaként viseli a gondjukat.

A hölgy már 2011 óta foglalkozik szarkákkal. Azóta mintegy 20 madár fordult meg a kezei között, többen felnőve megkeresték a maguk területét. Jelenleg 7 szarka várja, hogy a kertbe érjen és foglalkozzon velük. Vannak játékaik is, színes forgók, labdák, kitömött gyerekjáték, sőt nyáron még egy madárfürdővel kiegészített kis vízi játszóteret is kapnak.

Danielle szerint neki a szarkák segítettek túljutni a súlyos szorongásain, idegességén, ami miatt az ideje legnagyobb részét a négy fal között töltötte. Most viszont a legegyszerűbb őt a szabadban, a kertben megtalálni, ahol a madarakat eteti, játékosan vízzel fröcsköli vagy éppen simogatja. Természetesen a szarkák szabadon elrepülhetnek, senki nem kényszeríti őket a maradásra, visszatérésre. Ki tudja, miért, a madarak mégis itt érzik magukat a legjobban.

Forrás: www.dailymail.co.uk, képek: www.magpieaholic.com