Töltsük meg élettel a kerteket.

Április 30-ig lehet csatlakozni a „Magyarország legszebb konyhakertjei” elnevezésű országos programhoz, amelyben a pályázatkiíró részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének önkormányzatait/szervezeteit/egyesületeit.

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között. Az ötletgazdák szeretnék a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem. Célul tűzték ki, hogy a dísznövények közé bejuttatják a konyhakerti növényeket is, hogy unokáink is megismerhessék a frissen szedett zöldség-gyümölcs ízét. Szeretnék a kertművelő ember munkáját értékelni, mindenki elé példaként állítani.

A célkitűzés nem más, mint hogy összegyűjtsék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Csatlakozásra hívnak tehát minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak.

A jelentkezők vállalják, hogy a településükön segítenek lefolytatni „A legszebb konyhakertek” versenyt. 2017-ben 366 település több, mint 16 ezer kertművelője vett részt a versenyen.

Csatlakozási határidő: 2018. április 30.

Kovács Szilvia – Karcag város alpolgármestere, ötletgazda, országos programigazgató
Telefon: +36-30/9854-106
Web: www.alegszebbkonyhakertek.hu
E-mail: legszebbkonyhakertek@gmail.com

Forrás: palyazatok.org