Fedezd fel a varázslatos éjszakai sötét égboltot.

Szombaton és vasárnap (2017. április 28-29-én) országszerte különleges programmal várnak a Magyar Nemzeti Parkok. Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak majd a szakképzett túravezetők.

Szakértő szemekkel együtt pásztázhatjuk az éjszakai égboltot olyan, helyeken, ahol a fényszennyezés jóval kisebb, mint a nagyvárosokban. A természetes fény kiemelt jelentőségére rámutatva hívták életre az egyre népszerűbb Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezést, aminek mentén a Magyar Nemzeti Parkok is különleges túrákat szerveznek április 28-29-én.

A csillagsétákon bepillantást nyerhetünk a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetünk, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetjük a csillagsétákon.

Érdemes a zavaró, városi fényektől távol eső programokat betervezni a hosszúhétvégébe! Sétálhatunk például Aggteleken, barangolhatunk a bakonyi égbolton, szemügyre vehetjük a Jupiter felhősávjait a Bükkből, távcsövezhetünk a Hortobágyon.

További információért és részletes programokért az alábbi linkre kattintsunk:

Forrás: Magyar Nemzeti Parkok