Jövőre új mutatványt tervez!

Tudjuk, hogy 102 évesen már bácsinak kellene nevezni az úriembert, de nézd csak meg a videót és láthatod, hogy milyen vagányan siklik le a csúszópályán az úriember! Ilyen lenne egy bácsi?

„Annyi idős vagy, amennyinek érzed magad” – ha valakire, akkor Glenn Quillin-ra ez fokozottan igaz. Ő ugyanis úgy vélte, a 102-dik szülinapján az lesz a legjobb, ha 245 méter magasan suhan egy völgy felett. Világos, mi mást lehetne csinálni ebben a korban, nem igaz?

A kaliforniai nyugdíjas ezzel természetesen megdöntötte a „legidősebb ember, aki zipline-ozott” rekordot, az előzőt egy 90 éves egyén tartotta, bár hivatalos megerősítést nem nyert az ő akciója.

Quillin unokájával, Mik Welch-csel érkezett a hegyek között elhelyezkedő a La Jolla Zip Zoom parkba, hogy egy kicsit csússzon a drótkötélpályán. A férfi, unokája elmondása szerint mindig is kedvelte a kalandokat, és imádott olyan dolgokat tenni, ami meghökkentette az embereket.  Sosem volt az az otthonülő típus.

A személyzet szerint Glenn bátrabban állt a feladat elé, mint sok fiatal. Sokan csak rémülten ácsorognak elsőre, de a matuzsálemi kort megélt férfi alig várta, hogy csúszhasson. Hiába tanácsolták neki, hogy tartson pihenőket a pályák között, addig nem nyugodott, amíg mindenhol le nem csúszott.

Glenn egyébként II. világháborús veteránként rendelkezett némi tapasztalattal a veszélyes tevékenységek területén, többek között a légierőnél is szolgált.  Még ma is ellátogat a tornaterembe hetente többször is, úgyhogy fizikailag is jó állapotban van.

Quillin megállíthatatlannak tűnik, 103-dik születésnapjára azt tervezi, hogy felállítja „a világ legidősebb ejtőernyőse” rekordot. Az előző bátor vállalkozó 101 évesen ugrott ki a levegőbe.

Forrás: www.travelandleisure.com