Rendhagyó meccs.

Rudy Janssens valamikor 30 évvel ezelőtt egy kis erdőben barangolva egy szárazföldi teknősre bukkant. Mivel a Belgiumban élő férfi mindig is nagy állatbarát volt és különféle négylábúkkal osztotta meg a kertjét, azonnal befogadta a kóbor páncélost.

A hüllő a Jaguar nevet kapta, mert elképesztő gyors (persze egy szárazföldi teknőshöz képest). Sőt, minél melegebb van, annál gyorsabb!

Egy napon, amikor Rudy fiai épp a kertben fociztak, Jaguar elkezdett a labda után loholni. Sőt, a kutyusuk, aki abban az időben egy flandriai pásztorkutya volt, komoly ellenfélnek bizonyult a labdajáték során. Az eb még a házba is be tudott úgy szaladni, ha a teknős kergette, hogy a labdát közben a szájában tartotta.

Most egy tacskóval osztja meg az életét a család, akit Rudy néhai édesapja után Marcellnek kereszteltek. Marcel némileg igazságosabb ellenfélnek bizonyul, mivel a támadásban és a védekezésben is jeleskedik és megpróbálja olyan hosszúra nyújtani a játékot, amilyen hosszúra csak lehet.

Sajnos a futballszezon a háziállatoknak az idei évre már véget ért, mivel lassan megérkezik a tél. Márpedig emiatt Jaguar már elbújt, valahol beásta magát a kert homokjába. Tavasszal majd újra eljön, ez mindig nagy boldogság a család számára: ha a teknős megjelenik, vége a télnek, a tavasz megérkezett! Kezdődhet a focimeccs…

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.