10 különlegesség a nagyvilágból.

Vanília vagy csokifagyi rajongó vagy? Esetleg belefér a sajtos málna és a fehércsokis lenevdulafagyi is? Akárhogy is, ilyen hideg nyalánkságokat még biztosan nem ettél: bemutatjuk a világ legkülönlegesebb fagyi ízeit, amelyek meglehetősen extrémek és esetenként bizarrak is.

Üdv az extrém ízű fagyik világában!

1. Libamájas

San Francisco-ban működik egy híres fagyizó, ahol nem fukarkodnak a különlegességekkel.  A Boccalone Prosciutto névre hallgató fagyi például baconnal készül, de még ennél is ütősebb a madármájas kedvenc, amelyik hizlalt liba vagy kacsa máját tartalmazza.

2. Csokis-kabócás

Ha sok a kertben a kabóca, készíts kabóca fagyit! Egy Missouri-ban működő fagyizó legalábbis így gondolkodott, amikor összegyűjtötték a bogarakat a hátsó kertből, eltávolították a szárnyaikat, barnacukorba és tejcsokiba mártották őket, és ezt keverték a jeges finomságba. A vevők imádják, az egészségügyi hatóságok kevésbé.

3. Gabonatejes

Egy New York-i fagyizó nevéhez fűződik a gabonatejes fagyi piacra dobása. A kukoricapehellyel és cukorral megszórt finomság igen nagy népszerűségnek örvend.

Fotó: Momofuku Milk Bar/Facebook

4. Cheddar sajtos

Van egy fagyizó Manhattanben, ahol minden nap 48 íz várj a rajongókat, köztük olyan különlegességek, mint az avokádó, bazsalikom, sütőtök. Na és persze a cheddar sajtos fagylalt!

https://www.instagram.com/p/BR1_aKLBslk/?tagged=cheddarcheeseicecream&hl=en

5. Wasabi ízű

Szintén New York City-ben járva bukkanhatunk a különleges wasabi ízű fagyira, ha szeretjük a kihívásokat és a fűszereket.

https://www.instagram.com/p/BMvcDzsA3Go/?tagged=wasabiicecream&hl=en

6. Pizzás

New Yorkban járva a pizza ízű fagyit se hagyjuk ki, ott találjuk közvetlenül a füstölt lazacos mellett. Úgy tűnik, az amerikaiak rajonganak a különleges ízekért, és a nagyvárosokban lépten-nyomon található fagyizók újabb és újabb extrákkal versengenek a vásárlókért.

7. Baconos-olívás

Washingtonban sem tétlenkednek: megalkották a szalonnás sütibe tett olívafagyi és ropogós bacondarabok elegyét.

8. Eszméletlenül csípős paprikás

A világ legcsípősebb paprikája lett 2007-ben a ghost pepper (naga jolokia) névre is hallgató hibrid, úgyhogy csak saját felelősségedre nyalogasd az ebből készült fagylaltot!

9. Tintahal tintája+halikra ízű

Los Angelesben bukkanhatsz rá erre a tengeri herkentyűs nyalánkságra, ami a tintahal tintáját és egy hal ikráját is tartalmazza. Ezen felül még passiógyümölcs, kávé és articsóka is van a desszertben, hogy biztosan ne legyen unalmas.

Fotó: Ramekin

10. Sörös-mogyorós

A különböző mogyorók és kézműves sör vegyítéséből készült fagyi biztosan meccsnéző hangulatba ringat!

Forrás: mnn