Az alapanyag a padlón hever.

Brenda Delgado, a Fülöp-szigeteken élő autodidakta művész különös vásznat talált tehetsége kibontakoztatásához. A manilai festő csótányokra pingálja műveit.

Ennél bizarrabb megoldást keveset látni. A 30 éves művész azonban nem törődik a fanyalgókkal, kihasználja azt a lehetőséget, hogy ez az alapanyag tömegével áll rendelkezésre Caloocan-ban, ahol ő él. A munkahelyén jó pár döglött csótányt söpört ki egy napon, amikor felfigyelt rá, hogy milyen fényes és sima a szárnyuk. Hirtelen eszébe jutott, hogy akár festhetne is rájuk.

A lány olajfestéket használ, ezek segítségével klasszikus festmények miniatűr változatát másolja a bogarak hátára. Van Gogh ’Csillagos éj’ vagy Vermeer ’Lány fülbevalóval’ c. munkája épp ráfér a bogár hátára.

Az interneten hamar felfigyeltek a meglehetősen egyedülálló alkotásokra, Brenda Delgado szokatlan festményei vegyes reakciót kaptak a közösségi médiába. Néhányan dicsérték az eredetiségüket, mások állatkínzással vádolták, annak ellenére, hogy már döglött bogarakkal dolgozik.

Akárhogy is, a szokatlanságra sokan felkapták a fejüket, így biztosan nem először hallunk a Fülöp-szigeteki festőnő munkásságáról.

Forrás: www.odditycentral.com