Íme az internet új sztárja!

Mindenkiben szunnyad valami tehetség – gondolta Spike, a szarvasbogár, és nekiállt megkeresni, hogy miben nyújthatna kiemelkedőt. A Japánban élő rovar azóta sztárrá vált az interneten, hiszen kiderült, hogy képes „rajzolni”.

https://www.instagram.com/p/BWKBBTYF-b-/?taken-by=spikethebeetle

A bogár már fenn van a Twitteren és az Instagramon is, gyűlnek a rajongók, és az újonnan született műveit is megcsodálhatjuk.

A szarvasbogarak népszerűek Japánban, ahogy a gazdi, Mandy meséli, ő maga Spike-ot és Sally-t (egy másik bogarat) Tokió egyik állatkereskedésében vette.  Mindkét példány a Dorcus alcides fajhoz tartozik, amely Szumátra szigetén őshonos.

https://www.instagram.com/p/BWKBkStl7LL/?taken-by=spikethebeetle

Egyértelmű, hogy Spike igazi „csodabogár” – a szó minden értelmében, hiszen testénél nagyobb filceket cipel, nem is akárhogyan.

Mandy egyébként véletlenül figyelt fel a sztár egyedülálló képességére, amikor éppen lencsevégre akarta kapni a bogarat, hogy megmutassa a barátainak. Véletlenszerűen adott neki tárgyakat, hogy azokat rágói közé fogja, és akkor Spike egyszer csak rajzolni kezdett a filctollal. A boldog gazdi azóta is bekeretezve őrzi az első képet, amit a bogár készített.

Japánban házikedvencként tartják a szarvasbogarakat, dédelgetni ugyan nem lehet őket, de érdekes megfigyelni a bogarak életét. Sőt, meg lehet azt is szoktatni velük, hogy az ember kézbe veszi őket. Ha megijeszted, akkor Spike is nagyon agresszív tud lenni, de ha óvatosan közelítesz, akkor tündéri és kíváncsi a kis művész.

Spike most 6 hónapos, a szarvasbogarak kb. 2-5 évig élnek. Kedvenc étele egyébként a banán. Az ifjú művészpalántának művészhajlama ellenére nincs kedvenc színe, azt a filcet imádja, ami éppen a „szarva” ügyébe akad, alig akarja visszaadni.

A váratlan siker hatására Mandy úgy döntött, hogy eladásra kínálja a bogár néhány művét. Az első munka már fel is került az eBayre, a bevétel egy része pedig nemes célokra megy majd, nevezetesen a szarvasbogarak védelmére. Gyerünk, Spike, rajtad a világ szeme!

Forrás: www.mnn.com