Kiváló kirándulási lehetőség a fővárosban.

Újabb jelzéssel bővült a Budai hegység turistatérképe: önkéntesek és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség jóvoltából egy 4,2 kilométer hosszú szakaszt adtak át a kirándulóknak.

Az újonnan létesített jelzés nagyszerű lehetőséget ad egy rövidebb kirándulásra is. A 4,2 kilométer hosszú, zöld körséta jelzésű turistaút a Farkas-völgy környékén kanyarog. Körút jellegéből adódóan több helyen elkezdhetjük a túrát, ráadásul a gyerekek örömére összeköthetjük fogaskerekűzéssel, játszóterezéssel, gyerekvasutazással is akár.

Tömegközlekedéssel legegyszerűbben a fogaskerekű vasút végállomásától, a zöld sáv jelzésen, közel 200 méteres sétával érjük el Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomását, ahol már közvetlen becsatlakozhatunk a zöld körjelzésbe. Vagy a 21-es, illetve 21A autóbuszokkal a Normafa, Gyermekvasút megállójától szintén a zöld sáv jelzésen néhány száz méter gyaloglás után tudunk rákapcsolódni a körtúrára. A zöld körtúrát továbbá elérhetjük még a zöld kereszt jelzésen a Mindszenty József bíboros tértől, vagy a zöld háromszögön a Márton Áron tértől.

A turistaút természetvédelmi területen, valamint Natura 2000 területen halad át, ezért kérik a kirándulókat, hogy a természetvédelmi rendszabályokat tartsák be, ne térjenek le a kijelölt útról.

Forrás és képek: www.turistamagazin.hu