Saját lábakon.

Autista fiatalok és egészséges finomságok: ebben az üzletben minden a helyére került.

Az Athénban működő vállalkozás alkalmazottai speciális szakképző iskolát végeztek, az ott tanultakat pedig a ’3S School Synergy Snacks’ néven működő cégükben kamatoztatják, szüleikkel és tanáraikkal közösen.

A csapat tagjai: Giannis Chatziargyriou, Eleni Albertou, Michalis Sideris és Giorgos Vradis. Ők azok, akik szezámmaggal, mandulával, mogyoróval, olívával és mézzel dúsított gabonaszeleteket készítenek.

Görögországban, ahogy a világ számos más országában is, nehéz azok élete, akik valamilyen hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon. Az értelmi fogyatékos vagy egyéb korlátokkal küzdő munkakeresők legtöbbször csak a családi cégekben tudnak feladathoz jutni. Szerencsére azonban léteznek olyan programok, amelyek azt támogatják, hogy más vállalkozások is alkalmazzanak csökkent vagy megváltozott munkaképességű embereket, megtalálva számukra az ideális munkát, amelyben kiteljesedhetnek és amely által a társadalom hasznos tagjának érezhetik magukat.

A finom és egészséges termékek előállítása a fiatalokat is büszkévé teszi.

Az ő elégedettségükkel pedig mindenki jól jár. Szerencsére napjainkban a társadalom is egyre nyitottabb és befogadóbb azok felé, akik valamilyen fogyatékossággal küzdenek.

A fiatalok arról álmodoznak, hogy a görög kosaras, Jannisz Antetokunmpo is megkóstolja a szeleteiket. Egyikőjük, Eleni Albertou így nyilatkozott a munkáról: „A nehézségek, amelyekkel szembe kell néznünk, csak erősebbé teszik a csapatot és közelebb hoznak minket egymáshoz, segítenek, hogy elérjük a céljainkat.”

Forrás és képek: www.newsitamea.gr