Gurulás 6500 km-en.

Washington, a főváros az USA keleti partjánál található. Washington, az állam a nyugati vidéken. A két hely között egy hatórás repülőúttal utazhatunk és persze autózhatunk is, napokig. Hamarosan viszont elképzelhető, hogy biciklivel is letekerhetjük a távot, ugyanis 12 államot érintő, 4000 mérföldes (kb. 6500 km) kerékpárút építését vették tervbe.

Kép: Rails-to-Trails Conservancy

Az USA történetének legnagyobb kerékpáros projektjeként emlegetett vállalkozás elképesztő kalandokat, lenyűgöző tájakat, fantasztikus élményt ígér.

A kb. 6500 km hosszú út áthalad hegyeken, völgyeken, kisebb-nagyobb településeken, elsuhan folyók mellett, keresztülvág nemzeti parkokon, elrobog természetvédelmi területek mellett.

A tervek nem holnap fognak megvalósulni, még rengeteg a tennivaló. A vizuális tervezést elemzések, partnerségi kapcsolatszövések, egyeztetések követik, mire egyáltalán az érdemi munka elindulhat.

Egyes részletek már ígéretesnek tűnnek: most is vannak olyan kerékpárutak, amelyeket majd be tudnak kapcsolni a nagy egészbe. 12 ilyen szakaszt már azonosítottak, ezeket kötik majd egybe.

Fotó: Robert Ashworth/Flickr

Remek hír, hogy a hosszú kerékpárutat a járműforgalomtól elzártan tervezik. A magunk részéről alig várjuk, hogy elkészüljön!

Forrás: www.mnn.com