Kertbarátok, ide süssetek!

A Longwood Gardens egy meseszép hely, a kertrajongók paradicsoma. A 436 hektáron elterülő kert Pennsylvaniában (USA) található, és a világ egyik legszebb kertjeként tartják számon. Az év minden szakaszában érdemes felkeresni, mert valóban egyedülálló látvánnyal, növényekkel, formákkal, színekkel és illatokkal várja a látogatókat.

Krizantém Fesztivál, USA Longwood Gardens

Ilyenkor ősszel a Krizantém Fesztivál – amely az Egyesült Államok legnagyobb krizantém ünnepe – tűnik kihagyhatatlan programnak. A kertészek több mint 17 ezer tő krizantémot nevelgetnek és alakítgatnak, némelyiküket éveken keresztül, hogy elérjék a fantasztikus látványos formákat. Labda, spirál, oszlop és pagoda alakba rendeződött, bámulatos virágok várják a látogatókat.

Krizantém Fesztivál, USALongwood Gardens

Az esemény sztárja egyértelműen az „Ezervirágú Anya” névre hallgató növény, amely több mint 1500, tökéletes formába rendezett sárga virágot hoz egyetlen tövön. Ez a lélegzetelállító krizantém egyike a világ legnagyobb krizantémjainak; csak Ázsiában léteznek ennél is nagyobbak. Fantasztikus látvány lehet élőben, nem igaz?

1500 virágú krizantém Longwood Gardens

1500 virágú krizantémLongwood Gardens