Vadállatok új szerepben.

2020. május 20-án déli 12 órakor nyitotta meg a kapuit hazánk első szafariparkja. Az indulás a járványügyi korlátozások miatt húzódott, de az enyhítések után már nincs akadálya annak, hogy az 5 hektáros területen a közel 100 állat között barangoljunk.

Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán alakították ki ezt a biztonságos, újszerű élményt nyújtó, szabadtéri szórakozási lehetőséget.

Az autós Safari Parkot Szadán keressük, ahol Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz téli szállása működik. A gyönyörű környezetben nyíló egzotikus állatparkba kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be, és közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait: a zebmárokat.

Természetesen járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja. Az elmúlt hetek azzal teletek, hogy kidolgozták a szigorú szabályokat annak érdekében, hogy a jelenlegi körülmények között is biztonságosan élvezhessék a családok a kikapcsolódást.

Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engednek be, amelyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudják fogadni a turnusokon, akik előzetesen regisztráltak online (magyarnemzeticirkusz.hu/szafari).

A park nem titkolt célja, hogy mentőövet nyújtson a most bevétel nélkül maradó utazócirkuszoknak.

El tudjuk képzelni, hogy milyen költségeket emészt fel az állatok tartása, ehhez járulhatunk mi most hozzá a kirándulásunkkal.

Információk:

MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ ’SZADA SAFARI PARK’

Előzetes online regisztráció kötelező!
magyarnemzeticirkusz.hu/szafari

Jegyárak: Gyerek: 2 éves kor alatt ingyenes, 14 éves korig: 1500 Ft, Felnőtt: 2000 Ft
(Szadai lakosok lakcímkártya felmutatásánál 10% kedvezményben részesülnek.)

Turnusok: hétköznaponként 12:00-17:00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-17:00-ig óránként

Cím: 2111 Szada
Térkép: goo.gl/maps

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi