A nevetés garantált.

Sorra jelentik be a világ országai az enyhítéseket, lazításokat: egy kicsit szabadabb élet kezdődik ott, ahol sikeresen visszaszorították a járványt. Németország eddig szigorú intézkedésekkel igyekezett korlátozni a COVID-19 terjedését, most azonban kinyitottak a játszóterek, sportpályák, és az éttermek, kávézók terasza is lassan benépesül.

Az élet azonban biztosan nem lesz ugyanolyan, mint korábban: mindenki óvatos, igyekszünk betartani az ajánlásokat, távol helyezkedni másoktól, vagy maszkban ejtőzni. Egy német kávézóban pedig egészen egyedi és elmés megoldást találtak ki annak érdekében, hogy még véletlenül se kerüljünk az ajánlatosnál közelebb egymáshoz.

A Schwerin városában működő Rothe kávézó és cukrászda vendégei egy úszást könnyítő habszivacsból készült kalapot kapnak a fejükre.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2863758250328350&id=302537903117077

Ezzel a fejfedővel valóban nem lehet közelíteni, mert akkor összegabalyodunk, akadályozzuk egymást. A biztonságosnak mondott 1,5 méteres társadalmi távolság így könnyen tartható! A kávézó tulajdonosa, Jacqueline Rothe fejéből pattant ki az isteni ötlet, hogy habszivacs kalapokat gyártson a vendégek fejére. A színes csápok mindenkit mosolygásra késztetnek.

Rothe végül bevallotta, hogy ez csak egy újranyitási ötlet volt, nem lesz kötelező feltenni a sisakokat a kávézáshoz. Pedig a nevetés és a jókedv az, amire biztosan szükségünk van ennyi bezártsággal teli hét után!

Forrás: mymodernmet.com